17.2 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 12:52

Antonescu: Premierul a început un joc destul de parşivel. Cred că vrea tare proiectul de la Roşia Montană, dar nu asumă răspunderea

spot_img

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, că, în opinia sa, premierul Victor Ponta “vrea tare” proiectul de la Roşia Montană, dar “nu asumă răspunderea”, ci o pasează Parlamentului.

Antonescu a spus că, din intervenţia de miercuri seară a premierului, el a înţeles că Victor Ponta este “absolut convins” că proiectul de la Roşia Montană este bun, corect şi aduce beneficii.Eu cred că premierul vrea tare acest proiect, dar nu asumă răspunderea”, a adăugat liderul PNL, într-un interviu acordat cotidianului “Adevărul”.  Crin Antonescu a amintit că primul care a spus că nu mai are rost dezbaterea din Parlament a fost Victor Ponta.

Preşedintele Senatului a menţionat că singurul mod în care se poate opri dezbaterea din Parlament este ca Guvernul să-şi asume răspunderea pe proiect, iar în caz contrar să vină în Parlament să-şi susţină punctul de vedere în favoarea proiectului.

“Eu sunt acuzat de antepronunţare, dar primul care a spus că votează împotrivă este premierul”, a mai spus Antonescu, apreciind că “a început un joc destul de parşivel”, întrucât el a fost asociat cu Vasile Blaga.

Antonescu a arătat că, după ce el a anunţat cum va vota, nu s-a mai discutat despre proiect, ci despre el, fiind lansate şi o serie de “minciuni”.

Crin Antonescu a acuzat “campania” declanşată de PSD împotriva sa, începând cu premierul. “Premierul a reacţionat că a fost o lovitură împotriva domniei sale, deşi noi nu am anunţat decât că votăm la fel ca el”, a mai spus liderul PNL.

“Dacă PSD vrea să-l facă (proiectul de la Rosia Montană- n.r.), de ce nu vine în Parlament să-l susţină? (…) Nu poţi să vrei să faci ceva cu mâna altuia”, a mai spus Antonescu.

R.D.