4 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 4:24
No menu items!

Antonescu: Ponta şi-a asumat Ministerul Justiţiei. Noi nu am dorit o criză fatală USL

spot_img

Antonescu: Ponta şi-a asumat ministerul Justiţiei

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că premierul şi-a asumat, în şedinţa USL, responsabilitatea pentru domeniul Justiţiei, iar dacă liberalii păstrau ministerul, ar fi păstrat standardele şi exigenţele privind procurorii, însă PNL nu a dorit o criză “majoră, fatală în USL”.

“Menţinându-ne fiecare poziţia pe care o cunoaşteţi deja, care nu s-a schimbat, în legătură cu tema numirilor pentru procurori şi, implicit, cu Ministerul Justiţiei, am decis următoarele: tema justiţiei din acest moment este una care rămâne în responsabilitatea exclusivă a domnului Ponta şi a partidului pe care îl conduce probabil mai departe şi a domnului Băsescu, în funcţie de înţelegerile care s-au făcut sau nu s-au făcut. PNL este în situaţia de a se asocia la această combinaţie, şi nu o face, de a crea o criză majoră, fatală în USL, şi nu o face, şi în aceste condiţii, în mod firesc, asumând totala răspundere pentru ceea ce urmează să se întâmple în justiţie, premierul şi PSD au asumat acest minister”, a declarat Antonescu, la finalul şedinţei USL.

Liderul PNL a precizat că a refuzat schimbul de ministere întrucât miza guvernării pentru liberali nu este numărul de ministere pe care îl deţin sau “segmentul din bugetul public” pe care îl gestionează, ci “coerenţa, consecvenţa şi loialitatea faţă de programul de guvernare şi faţă de angajamentele luate cu alegătorii”.

“Cred că era obligaţia noastră să găsim prin intermediul ministrului justiţiei, cu respectarea tuturor criteriilor, exigenţelor şi standardelor interne şi internaţionale doi oameni în legătură cu care să nu existe discuţii, suspiciuni de partizanat politic sau trecut de partizanat politic evident aşa cum e cazul domnului Morar sau doamnei Kovesi. Premierul a optat pentru altă soluţie şi, din acest moment, responsabilitatea e a domniei sale”, a mai susţinut Antonescu.

El a precizat faptul că gestul de a nu solicita un minister în schimbul Justiţiei nu afectează egalitatea şi paritatea în USL.

Premierul Victor Ponta a anunţat, miercuri, după şedinţa USL, ca PSD să asume Ministerul Justiţiei, liberalii fiind de acord şi spunând că nu solicită alt portofoliu în schimb.

Sursa Zilei