5.4 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 23:50
No menu items!

Antonescu: Pentru mine guvernarea nu înseamnă ciolan, ca pentru Ilie Sârbu UPDATE

spot_img

Crin-Antonescu_SZ-500x366

  • UPDATE

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, că în USL este “ca în marile iubiri”, în sensul că în fiecare zi se ia totul de la început.  Solicitat să comenteze o declaraţie a preşedintelui executiv al PSD, Liviu Dragnea, potrivit căruia luni se decide dacă în USL se merge mai departe, Antonescu a răspuns: “Nu ştiu dacă azi decidem. Putem decide la fiecare şedinţă dacă mergem sau nu. E ca în marile iubiri, în fiecare zi se ia totul de la început”.

Crin Antonescu a precizat că el nu are alte planuri, aşa cum a sugerat Dragnea, respectiv că poate ar vrea să fie candidatul Dreptei la prezidenţiale.

“Nu am alte planuri, eu respect planurile pe care le-am angajat în faţa cetăţenilor”, a spus Antonescu.

Solicitat să comenteze afirmaţia premierului Victor Ponta – care a spus că ieşirea lui Antonescu de vineri, pe tema schimbărilor de procurori-șefi la DNA – a fost “năucitoare”, preşedintele PNL a răspuns, ironic: “Cine era năucit?”.

El a mai arătat că sondajele pe care le-a văzut el referitor la prezidenţiale nu concordă cu cele văzute de premier.

Solicitat, de asemenea, să comenteze și declaraţia premierului, potrivit căreia Antonescu scade în sondaje dacă atacă guvernarea, liderul PNL a replicat: “Nu ştiu ce sondaje a văzut domnul Ponta. Ultimele două sondaje pe care le-am văzut eu nu arătau acest lucru, dar asta are mai puţină importanţă. Nu tot ceea ce facem facem cu gândul numai la sondaje”.

Antonescu a susţinut că în şedinţa de luni a USL se discută agenda parlamentară şi guvernamentală. “Nu facem acum prelucrări de materiale. Nu avem nimic de explicat. Avem de discutat chestiuni de agendă parlamentară şi chestiuni de agendă guvernamentală”, a spus Crin Antonescu.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, înaintea şedinţei USL, că pentru el guvernarea nu înseamnă “ciolan”, aşa cum înseamnă pentru social-democratul Ilie Sârbu.

“Dacă pentru unii guvernarea înseamnă ciolan, de exemplu pentru domnul Sârbu, pentru mine nu înseamnă ciolan”, a spus Antonescu.

Întrebat de ce susţine acest lucru, Antonescu a răspuns: “Pentru că domnia sa a dat o declaraţie din care rezultă că înţelege prin guvernare ciolan”. Antonescu a precizat că, în aceste condiţii, există “mici nepotriviri” în USL. “Adică sunt nişte mici nepotriviri”, a adăugat Antonescu.

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a apreciat vineri că a văzut “un alt Traian Băsescu” şi că ieşirea lui Crin Antonescu este electorală. Acesta a apreciat că afirmaţiile lui Crin Antonescu sugerau că urmează să anunţe retragerea PNL de la guvernare.

R.D.