20.9 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 15:36

Antonescu: “Nu discutăm suspendarea preşedintelui în lipsa încălcării Constituţiei”

spot_img

Antonescu: Nu discutăm suspendarea preşedintelui în lipsa încălcării Constituţiei

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni, în replică la afirmația lui Dan Voiculescu privind necesitatea unei noi suspendări a lui Traian Băsescu, că PNL nu discută despre suspendare în lipsa încălcării Constituţiei, iar în acest moment nu există o astfel de încălcare.

Solicitat să comenteze declaraţiile preşedintelui fondator al PC, Dan Voiculescu, referitoare la o a treia suspendare a şefului statutului şi întrebat dacă susţine o astfel de părere, Antonescu a răspuns: “Părerile sunt ale fiecăruia dintre noi şi nu se supun la vot”. “Ceea ce pot eu să spun în legătură cu acest subiect – nu cu părerea domnului Voiculescu – pot să spun următorul lucru: PNL nu va rămâne niciodată fără reacţie dacă se va întâmpla ca preşedintele României, indiferent cine va fi acela, să încalce Constituţia. Şi doi: PNL nu poate discuta şi nu a discutat vreodată despre suspendare în lipsa unei încălcări a Constituţiei”, a spus Crin Antonescu.

El a precizat că în acest moment nu există nicio suspiciune referitoare la vreo încălcare a Constituţiei de către preşedintele Traian Băsescu, arătând că, în consecinţă, nu există un subiect legat de suspendarea acestuia. “Nu-mi pare, în acest moment, că avem de-a face cu o discuţie, cu o suspiciune, cu o întâmplare care să presupună încălcarea Constituţiei de către preşedinte, ca atare nu avem subiect legat de suspendare”, a adăugat Antonescu.

Preşedintele de onoare al PC, Dan Voiculescu, a afirmat, duminică seară, că susţine o a treia suspendare a preşedintelui Traian Băsescu şi că nu crede într-o coabitare a acestuia cu Uniunea Social-Liberală. “Eu cred că Băsescu nu va încheia al doilea mandat şi că probabil se va ajunge la inevitabilul din 2007, respectiv suspendarea şi demiterea. Asta este singura soluţie ca România să se dezvolte în linişte. Voi susţine această soluţie”, a spus Voiculescu.

R.D.