32 C
București
vineri, 12 august 2022 - 19:11
No menu items!

Antonescu: „Noul Guvern nu poate să debuteze cu intrarea mână în mână a lui Klaus Johannis cu Daniel Constantin”

spot_img

Crin Antonescu_SZ

Președintele PNL, Crin Antonescu, a clarificat, marți seară, ce anume a dus la eșecul negocierilor dintre PNL și PSD pe tema reconfigurării structurii Executivului. Iar motivul nu a fost Klaus Iohannis pe care – a spus Antonescu – premierul Victor Ponta l-a acceptat fără rezerve ca mnistru de interne și vicepremier pe probleme economice.

Mai mult, liderul PNL a precizat că și problema „Gabriel Oprea” a fost una falsă: nicio secundă liberalii nu au cerut schimbarea liderului UNPR din Guvern.

Nu mi-a fost clar cum anume era cu coordonarea domeniilor însă acum este clar, după întâlnirea dintre Klaus Iohannis și Victor Ponta, lucru confirmat și de Gabriel Oprea: domnul Iohannis va avea domeniul economic, domnul Oprea va rămâne pe poziția sa, fără ca între cei doi să existe un raport de subordonare.

Crin Antonescu

președinte PNL

Crin Antonescu a menționat și faptul că, încă de la începutul guvernării, a fost total de accord ca UNPR, care nu are alte portofolii ministeriale, să aibă un post de vicepremier.

Prin urmare, după cum a arătat Crin Antonescu, motivul clar al impasului în care au ajuns negocierile din USL este intenția premierului Victor Ponta de înființa un nou post de vicepremier pentru PC. Antonescu a mai precizat că explicațiile lui Ponta, potrivit cărora e nevoie de încă un vicepremier care să participe la luarea deciziilor guvernamentale, înainte de ședințele de Guvern, nu stau în picioare.

 La un comitet de 5 nu e nevoie de calitatea de vicepremier ca să participi, nu te împiedică nimeni să fi prezent ca lider al PC, dar nu neaparat ca vicepremier. Acest portofoliu nu este o glumă. Nu ne jucăm cu nasturi, Guvernul nu este fabrică de vicepremieri. Avem deja un președinte executiv de partid, Liviu Dragnea, avem un prim-vicepreședinte de partid, Klaus Iohannis și avem un președinte de partid, UNPR, partid mai real și mai serios decât PC, fără alte portofolii. Încă un vicepremier ar însemna inflație și așa ceva  nu se poate. Noul Guvern nu poate să debuteze cu intrarea mână în mână a lui Klaus Johannis cu Daniel Constantin. Nu ne cramponăm să-i facem viața grea lui Daniel Constantin, dar nu e treaba lui să fie vicepremier în acest guvern. Poate în altul.

Crin Antonescu

președinte PNL

Nicoleta Vera