6.6 C
București
vineri, 1 martie 2024 - 5:56
No menu items!

Antonescu, luat în vizor de preşedintele PPE

spot_img

Wilfried Martens îi răspunde lui Crin Antonescu. Statele membre UE nu sunt sclavii Europei, spune președintele PPE, făcând referire la declaraţia lui Antonescu potrivit căreaia România nu va fi sclava UE dacă USL va ajunge la putere.

”Statele membre și Guvernele statelor membre nu sunt în niciun caz sclavii Uniunii Europene. Avem un prag executiv în UE și acesta este Comisia Europeană, care are de asemenea, competențe de implementare a reglementărilor stabilite la nivelul UE, iar când Comisia Europeană este obligată să utilizeze aceste competențe devine ca un fel de judecător, dar orice alte decizii, deciziile cu caracter politic sunt luate în comun în Consiliul de Miniștri și în celelalte foruri ale Consiliului European”, a explicat Martens. Oficialul European a dat asigurări că statele membre nu sunt sclavii UE,  iar deciziile se iau în comun.

”Procesul de luare a deciziilor la nivel European este un proces bazat pe competențe împărțite între instituțiile europene, iar în cadrul instituțiilor europene, statele membre sunt cele care decid împreună, nu sunt niște sclavi, sunt niște factori de decizie, împreună cu celelalte 26 de Guverne ale statelor membre ale UE”, a spus liderul PPE. Președintele PNL Crin Antonescu a declarat miercuri seară pe Arena Națională din Capitală că România nu va fi sluga europenilor, deoarece poate să țină capul sus.