28 C
București
sâmbătă, 30 septembrie 2023 - 16:10
No menu items!

Antonescu: I-am explicat lui Ponta ce înseamnă coaliție pentru că nu el decide și restul execută

spot_img

Antonescu_Ponta_SZ

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că, la întâlnirea de miercuri cu premierul Victor Ponta, liderii PNL i-au explicat acestuia ce înseamnă un Guvern de coaliţiei, după ce liderul PSD a susţinut că el decide, iar miniştrii execută, altfel părăsesc Guvernul.

El a menţionat că nu a fost „nicio secundă” vreo discuţie despre demisii sau despre ruperea USL.

Nu am fost la un pas de ruperea coaliţiei, nu aş putea spune câţi paşi exact sunt până la ruperea coaliţiei, sper să fie foarte mulţi, dar în orice caz nu ieri şi nu din acest motiv am fost aproape de ruperea coaliţiei

Crin Antonescu
președintele PNL

Înainte de a merge la sediul PNL, Ponta a avut, la sediul Guvernului, o discuţie cu mai mulţi miniştri PSD şi PNL, precum şi cu liderul PC, Daniel Constantin, mai mult de două ore. Premierul Victor Ponta nu a ajuns la un acord cu miniştrii în privința situaţiei de la TVR şi a decis, astfel, să plece la sediul PNL pentru a discuta cu preşedintele Crin Antonescu.

Surse din USL au declarat că liderii uniunii nu s-au înţeles, la întâlnirea de miercuri, pe subiectele legate de OUG privind desemnarea unei conduceri interimare la TVR şi comasarea muzeelor.

Guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă care permite Birourilor reunite ale Parlamentului să aprobe conducerea interimară a TVR, fără ca actul normativ să aibă avizele miniştrilor liberali, deoarece nici nu trebuia să fie avizat de aceştia, ci doar să fie adoptat în cadrul Guvernului.

Valeriu Motoc