7.7 C
București
luni, 29 noiembrie 2021 - 22:29
No menu items!

Antonescu: Este inacceptabil ca premierul să vorbească în numele procurorului general

spot_img

Ponta_Antonescu_SZ

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, l-a criticat, vineri, pe premierul Victor Ponta şi pe preşedintele Traian Băsescu în cazul demiterii procurorului DNA Lucian Papici.

Antonescu consideră că atitudinile premierului şi preşedintelui sunt inacceptabile.

Avem un nou mare scandal legat de starea justiţiei din România. Un procuror aflat pe o funcţie de conducere a fost înlocuit în termeni legali. Au survenit poziţii publice în legătură cu această întâmplare pur administrativă. Şeful Executivului, Victor Ponta, a vorbit în numele procurorului general, a explicat cum era basist. Este inacceptabil. Premierul nu poate şi nu are nevoie să dea explicaţii sau mesaje în numele procurorului general. Şeful statului intervine şi acuză intervenţia premierului, dar ţine să ne informeze că a pus mâna pe telefon şi l-a sunat pe procurorul general şi i-a spus nu e bine domnu’ procuror general, la fel de inacceptabil

Crin Antonescu
președintele PNL

Acesta a explicat că, de dragul justiţiei, nu trebuie că oamenii să uite că justiţia este pentru toţi, nu doar pentru politicieni.

Prima chestiune pe care nu avem voie să o uităm, dacă vorbim de sănătatea justiţiei, este că nu politicienii sau partidele trebuie servite de justiţie, ci toţi cetăţenii acestei ţări considera Antonescu. Nu am planuri de viitor cu Traian Băsescu, am planuri de viitor majore cu Victor Ponta. Avem obligaţii şi responsabilităţi în prezent şi Ponta trebuie să ştie că oricine încearcă să intimideze, influenţeze sau controleze procurori în România va avea în mine un adversar la fel de hotărât pe cum l-a avut Traian Băsescu în toţi aceşti ani.Sper în continuare că cele întâmplate recent din partea lui Ponta au fost doar o greşeală.

Niciodată nu am încercat să promovez un procuror, să influenţez schimbarea unui procuror, niciodată direct sau indirect nu am intrat în legătură cu un om din acest sistem pentru a influenţa.

Am ajuns astăzi să riscăm să vedem astfel de mesaje care sunt profund nedemocratice. De ce nu avem un procuror general care să iasă el şi să zică asta fac, asta nu fac.

Avem un preşedinte care ne spune voit eu controlez încă, butoanele sunt la mine. Unii vorbesc de suspendare, cred că glumiţi.

Oricine poate vorbi cu procurorul general, sunt şefi de instituţii, trebuie să comunice.

N-are niciun rost să prelungim comedia din jurul acestui document politic, este jenant. Acest document a pus România în lumina unei ţări semi-bananiere.

Când premierul a preferat să se legitimezecu o foaie de hârtie semnată de un preşedinte demis moralmente. Ne înţelegem doi oameni cum să împărţim puterea, justiţia. Asta nu este democraţie. În USL aceasta este temă, ce ne-am înţeles să facem şi ce facem şi urmează să facem. Să preluăm controlul asupra sistemului pe care Băsescu l-a organizat în România sau să schimbăm acest sistem pe care l-am combătut

Crin Antonescu
președintele PNL

Nicoleta Vera