4 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 4:24
No menu items!

Antonescu: Discuţia pe pactul de coabitare e un caraghioslâc. Ţii din treabă doi miniştri importanţi şi nişte consilieri prezidenţiali care au de făcut un partid

spot_img

Antonescu Crin_WM

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, că discuţia legată de pactul de coabitare dintre Traian Băsescu şi Victor Ponta reprezintă un caraghioslâc. El a precizat că sunt ţinuţi din treabă doi miniştri importanţi, dar şi consilierii prezidenţiali care au de construit un partid.

Antonescu a fost întrebat dacă el crede într-o împăcare între Victor Ponta și Traian Băsescu din perspectiva discuţiilor pe pactul de coabitare.

Termenul ăsta de împăcare l-a folosit domnul Ponta şi cu privire la relaţiile dintre domnia sa şi mine. Aş fi jignit să se folosească acelaşi termen între ceilalţi doi domni, adică din două una, ori noi cu Victor Ponta, cum zice domnia sa, ne-am împăcat, dar cum ne împăcăm noi nu pot să se împace alţii, ori să fim serioşi … Cred că nu am ajuns în situaţia în care să ne uităm o ţară întreagă la un caraghioslâc pe felul în care se constituie o comisie care cuprinde miniştri. Ce miniştri, ai Sportului? Nu. Ministrul justiţiei – e greu să şi pronunţi – şi ministrul de externe, care mediază ce? O împăcare. Între cine? Între doi cetăţeni cu funcţii temporar importante. (…) Ca să ţii din treabă un ministru de externe şi un ministru al justiţiei, care atâta treabă au în România şi în lume, pe de o parte, pe de altă parte ca să ţii din treabă nişte consilieri prezidenţiali care au de făcut un partid, adică nu e uşor…ca să discute cum să se împace şi să evalueze cum a mers pactul de coabitare. Păi nu vede toată lumea cum a mers pactul de coabitare? A mers o vreme bine, şi-au făcut fiecare nişte interese, după care s-a schimbat situaţia.

Crin Antonescu

președinte PNL

Antonescu a apreciat că ieşirea publică a şefului statului pe subiectul pactului de coabitare cu Victor Ponta a fost din “registrul comediei cu tuşe groase, ca să râdă şi omul simplu”.

Liderul PNL a fost întrebat la ce s-a referit atunci când a susţinut că premierul Victor Ponta şi preşedintele Traian Băsescu şi-au “făcut nişte interese”.

N-am spus că sunt interese ilegitime, sau legitime. Sunt nişte interese politice (…), în mod evident, din punctul meu de vedere, repet, marele beneficiar al pactului a fost Traian Băsescu. Asta este evaluarea mea, domnul Ponta ar avea şi dânsul motive să creadă că i-a mers bine.

Crin Antonescu

președinte PNL

Traian Băsescu a declarat, luni, că premierul Victor Ponta a încălcat pactul de coabitare pe politică externă, justiţie şi stat de drept. El a adăugat că a decis declanşarea unor consultări tehnice, prevăzute în acord, în legătură cu aceste domenii.

R.D.