-2.2 C
București
marți, 25 ianuarie 2022 - 13:22
No menu items!

Antonescu, despre amânarea cazului Isăilă: Mi se pare cu totul deplasată, e vorba de o cerere de arestare preventivă

spot_img

Crin_Antonescu_SZ

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, la Parlament, că amânarea votului în cazul solicitării de încuviinţare a arestării preventive a senatorului PSD Marius Isăilă, i se pare “cu totul deplasată, fiind vorba despre o cerere de arestare preventivă”.

Întrebat ce se va întâmpla cu solicitarea DNA privind arestarea preventivă a senatorului Marius Isăilă, liderul liberal a răspuns: “Vom da un vot pentru încuviinţarea acestei cereri“.

De asemenea, Antonescu a fost întrebat cum vede amânarea discutării cererii de arestare preventivă a lui Isăilă, în urma deciziei de a se institui o vacanță parlamentară care va dura mai mult de o lună de zile, până după alegerile europarlamentare din 25 mai.

Mai ales fiind vorba de o cerere de arestare preventivă, mi se pare cu totul deplasată. Până la urmă, puteam să avem un raport (din partea Comisiei juridice n.r.). Chestiunea se cunoaşte de ceva vreme, chiar dacă, sigur, a fost săptămâna Paştelui şi puteam da un vot şi astăzi şi mâine, că înţeleg că se mai lucrează.

Crin Antonescu

președinte PNL

Comisia juridică a decis în urmă cu o săptămână ca până pe 29 aprilie să fie întocmit raportul asupra solicitării DNA în cazul senatorului PSD, inclusiv prin audierea lui Isăilă.

Însă, senatorii vor mai lucra doar în zilele de luni și marți ale săptămânii viitoare, urmând ca apoi să intre în vacanță până după alegerile europarlamentare – respectiv 26 mai.

 D.M.