26.1 C
București
marți, 16 august 2022 - 23:20
No menu items!

Antonescu: Dacă nu câştig prezidenţialele, mă retrag din conducerea PNL

spot_img

Antonescu: Dacă nu câştig prezidenţialele, mă retrag din conducerea PNL

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, sâmbătă, după ce a fost reales în funcţie la Congresul PNL, că, în cazul în care nu va câştiga alegerile prezidenţiale din 2014, se va retrage din conducerea partidului.

Întrebat la ce s-a referit atunci când a afirmat că este ultimul Congres al PNL la care participă în calitate de preşedinte, Antonescu a precizat: „Nu am limitare la numărul de mandate, dar am avut în vedere faptul că în intervalul de până la următorul Congres, cel din 2016, vor fi alegeri prezidenţiale în 2014, pe care, dacă le voi câştiga, voi deveni preşedintele României, deci nu voi mai putea fi membru al PNL şi cu atât mai puţin preşedinte. Dacă nu le voi câştiga, oricum mă voi retrage din conducerea PNL şi deci acesta este ultimul Congres al PNL la care am participat în calitate de preşedinte”.

Crin Antonescu, a susţinut, după realegerea sa în funcţie la Congresul partidului, că are emoţii cauzate nu atât de recunoştinţa în faţa încrederii acordate, cât de gândul că este ultima oară când participă, cel puţin ca preşedinte al PNL, la un Congres al partidului.”Am, chiar şi de această dată – a câta oară? – emoţii, nu doar cauzate de recunoştinţa în faţa încrederii, ci mai ales cauzate de gândul că este ultima oară când particip, cel puţin ca preşedinte al PNL, la un Congres al partidului nostru”, a spus Antonescu.

Crin Antonescu a fost reales, sâmbătă, în funcţia de preşedinte al PNL, delegaţii la Congresul partidului exprimând în favoarea moţiunii şi echipei propuse de acesta 1.343 de voturi „pentru” şi 44 „împotrivă”, 50 de voturi fiind nule. El a fost singurul candidat la preşedinţia PNL.

R.D.