3.5 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 1:25
No menu items!

Antonescu: Dacă demisionez, nu-mi iau mandatul înapoi

spot_img

Antonescu_SZ

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a reiterat, sâmbătă, la Braşov, că în cazul în care partidul nu va obţine cel puţin 20% la europarlamentare, îşi depune mandatul de preşedinte şi nu-l va lua înapoi.

În ipoteza – pe care eu nici nu o iau în calcul – dar care a fost vehiculată, că am obţine sub 20%, îmi depun mandatul de preşedinte. Îl depun, adică demisionez, nu-l depun ca să mi-l daţi înapoi. Suntem oameni serioşi. La noi onoarea e individuală, nu e colectivă, cum ne-a anunţat Ponta că e la PSD. (…)În politică nu se poate trăi oricum (…). Unii aleg să fie în politică într-un fel – iată Tăriceanu din preşedinte al acestui partid, nu a vreunui partid oarecare, al acestui partid, a ales să fie în politică majordom la casa Sârbu. Asta e, e în politică, dar nu face politică.

Crin Antonescu

preşedinte PNL

Antonescu a mai declarat că, la alegerile prezidenţiale din 2009, liberalii ar fi trebuit să facă imposibilul şi nu l-au făcut.

În plus, liderul PNL a precizat că strategia partidului pentru acest an are în vedere un nivel de aşteptare la nivelul societăţii care nu este unul favorabil PSD.

Toate analizele sociologice ne arată că o majoritate a cetăţenilor din România vor să meargă înainte, o majoritate a cetăţenilor din România vor lideri de comunităţi puternici, cinstiţi, competenţi, şi nu baroni. O majoritate a cetăţenilor din România vor să intrăm cu totul, cu nivelul nostru de viaţă, cu locurile noastre de muncă, cu nivelul nostru de salarizare, cu drepturile noastre de tot felul, în Europa. Eu cred că vrem să trăim în UE şi o majoritate a românilor vor asta şi nu în republica lui Mazăre, a lui Duicu sau a cui o mai fi. Nu în republica unui Victor Ponta care de unde a pornit aşa cum ştiţi, astăzi seamănă din ce în ce mai tare, cu o viteză înspăimântătoare, cu ce avea mai rău Adrian Năstase în 2003 sau 2004.

Crin Antonescu

preşedinte PNL

R.D.