1.4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 9:19
No menu items!

Antonescu: CCR, o instituţie penibilă şi ruşinoasă UPDATE

spot_img

Crin Antonescu este de părere că CCR este o instituţie infinit de penibilă, ruşinoasă în istoria României.

Preşedintele PNL susţine că  revizuirea Constituţiei este necesară pentru a clarifica atribuţiile preşedintelui, dar şi pentru a remedia lucrurile caraghioase prezente în lege şi încurajate de Curtea Constituţională, Curte care este, în opinia liberalului, o instituţie infinit de penibilă, ruşinoasă în istoria României.

Liderul PNL declară că cel mai semnificativ lucru în proiectul USL de reviziune a Constituţiei este şi o restrângere, dar, în orice caz, o clarificare a puterilor unor demnitari extrem de importanţi – preşedintelui. E o clarificare. Să nu mai avem lucruri de un penibil nesfârşit cum este cazul deciziei Curţii Constituţionale, care spune că preşedintele poate să respingă o dată un ministru aşa, că vrea el, că are ochii verzi, dar a doua oară nu. “Sunt lucruri caraghioase, lucruri penibile date de această Curte Constituţională penibilă, infinit de penibilă, ruşinoasă în istoria României ca instituţie. Noi vrem să spunem foarte clar acolo ce atribuţii are preşedintele, cum şi le exercită. Mai avem modificări şi la primul ministru şi la Guvern. Ne gândim să spunem clar în Constituţie că nu se poate angaja răspunderea Guvernului decât o dată pe sesiune parlamentară, maxim”, a declarat Antonescu. (A.M)

UPDATE: Zegrean: Politicienii au dreptul să spună orice

Preşedintele CCR, Augustin Zegrean, nu a dorit să comenteze declaraţiile liderului liberal Crin Antonescu.

„Este părerea lui, să o păstreze. Văd că politicienii au dreptul să spună orice”, a declarat Zăgrean pentru Sursa Zilei.