4.8 C
București
joi, 22 februarie 2024 - 5:58
No menu items!

Antonescu către Meleşcanu. Când cineva delirează, nu e o acţiune de PR

spot_img

Crin Atomescu se declară nemulţumit de atitudinea şefului SIE, Teodor Meleşcanu, spunând despre acesta că avea datoria de a informa corect partenerii internaţionali privind referendumul de demitere al preşedintelui, contrazicând astfel declaraţiile liderilor PDL şi ale lui Traian Băsescu referitoare la lovitura de stat.
“Atunci când cineva delirează, – Monica Macovei sau Traian Băsescu, unul la Parlamentul European, altul la garaj -, şi începe să vorbească despre lovitură de stat, atunci nu cred că este o acţiune de PR, ci de datoria unui serviciu în slujba naţiunii. Trebuia să spună că nu, nu este nicio lovitură de stat. Când se vorbeşte despre absurditatea că noi lideri de la Bucureşti abandonează, schimbă orientarea de politică externă a României, angajamentele cu NATO, cu UE şi că au devenit brusc pro-ruşi şi că sunt cu Moscova, atunci e de datoria serviciilor de informaţii să spună nu, asta e o prostie”, susţine Antonescu. Declaraţia liderului PNL vine  în contextul în care Meleşcanu, a declarat că SIE nu este o agenţie de PR şi că nu i s-a cerut nimic în perioada referendumului din 29 iulie.

„Este o trivialitate. Să spui că SIE nu e agenţie de PR este un răspuns frivol pentru cineva care conduce un serviciu a naţiunii române. Domnul Meleşcanu pare a nu avea o relaţie foarte bună cu noi, de vreme ce crede că noi nu ştim un lucru pe care îl ştie orice om din orice fund de sat din România. Cine i-a cerut servicii de PR domnului Meleşcanu? Încercarea de a informa nu cred că era o acţiune de PR, ci o acţiune de informare. Eu dacă am cerut ceva, a fost ca cel puţin pe timpul referendumului, cât era responsabilitatea mea ca interimar, să stea în atribuţiile strict constituţionale, să nu se intervină în niciun fel în dezbateri”, a completat Antonescu. (A.M)