4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 18:28
No menu items!

Antonescu bate în retragere. Evită suspendarea lui Băsescu

spot_img

Crin Antonescu susţine că șeful statului a încălcat “în spirit” Constituția prin recentele declarații de presă pe teme interne și europene, dar nu a făcut-o suficient de mult cât să fie motiv de o nouă suspendare.

“Mă așteptam și cred că nu sunt singurul, ba chiar între noi puțini au fost convinși că Traian Băsescu va proceda de această dată ca un președinte deplin constituțional și fără implicare în campania electorală. În spirit, da, dar nu în măsura în care ar putea de pildă să discutăm despre o suspendare. În spirit, însă, da. Premierul a decis, și eu cred că bine a făcut, să joace raporturile cu Traian Băsescu în această perioada într-un mod liniștit, foarte puțin polemic, dându-i șansa lui Băsescu să fie ce n-a fost niciodată, un președinte responsabil și în spiritul Constituției”, a declarat Antonescu.

El este de părere că jocul lui Traian Băsescu este evident electoral,  încearcând în acest moment să mai consolideze un electorat atât cât mai e al său și al PD-ului și încearcă să facă un joc în care să se prezinte în România dar mai ales în afară ca singurul garant al occidentalismului, europenismului și democrației în România. (A.M)