2.8 C
București
duminică, 5 decembrie 2021 - 3:45
No menu items!

Antonescu: Analiza lui Băsescu e corectă. PSD la prezidenţiale are o problemă. E dovedit istoric

spot_img

Crin Antonescu: Vom avea un "Cod de conduită" în USL, să știm ce se poate face și ce nu

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, că este de acord cu analiza făcută de Traian Băsescu în privinţa unui candidat al PSD la alegerile prezidenţiale şi un eventual eşec. Antonescu a menționat că este o apreciere corectă.

Liderul PNL a fost întrebat cum vede ideea lansată de Băsescu de a-i da sfaturi în situaţia în care intră în turul doi al alegerilor prezidenţiale. “Presupun că glumea. Eu cu consilierii mai greu. Adică nu… Mă descurc şi singur”, a replicat Crin Antonescu.

El a fost întrebat cum vede analiza preşedintelui potrivit căruia, în situaţia în care PSD va avea candidat la alegerile prezidenţiale, în turul doi acesta va pierde cursa, deoarece PNL ar putea fi susţinut de toate forţele de dreapta. “Aici nu putem spune niciodată, rar putem spune niciodată în politică, dar, aici cred că e o analiză corectă. PSD singur în alegerile prezidenţiale are o problemă. S-a dovedit istoric. Dar nu e cazul”, a mai precizat Antonescu.

De asemenea, întrebat cum vede posibilitatea ca PDL să-l susţină la prezidenţialele de anul viitor într-un tur doi de scrutin, liderul PNL a răspuns: “Nu suntem în această situaţie, suntem în USL şi avem un singur candidat”.

În ceea ce priveşte o eventuală alianţă cu PDL, Antonescu a spus: “Noi avem o alianţă parafată cu 5 milioane de martori şi toate eforturile mele sunt pentru a menţine această alianţă şi pentru a-i îndeplini obiectivele”.

Referitor la o posibilă susţinere din partea lui Traian Băsescu în campania pentru prezidenţiale, Crin Antonescu a afirmat că “asta este problema domniei sale”. “Ceea ce mi-ar plăcea mie – dacă e vorba de plăcere, e rar vorba de plăcere – ar fi ca un număr cât mai mare de alegători români să vină în întâmpinarea proiectului meu şi a candidaturii mele”, a mai spus Crin Antonescu.

Traian Băsescu a declarat, luni, la postul B1 TV, că PSD nu poate da șeful statului dacă se rupe de PNL, iar un candidat de Dreapta, inclusiv Crin Antonescu, va fi susţinut în turul doi de toată Dreapta şi este de preferat “unui plagiator”.

R.D.