4.9 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 23:09
No menu items!

Antonescu: Alina Gorghiu a fost la Ambasada SUA şi nu a putut intra, dar nu din vina ambasadei

spot_img

Alina Gorghiu_SZ

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, că deputatul liberal Alina Gorghiu, membru al Comisiei juridice din Camera Deputaţilor, a încercat să participe la discuţiile de la Ambasada SUA legate de modificările la Codul Penal, dar nu a putut intra la discuţii.

“Între timp, înţeleg că domnişoara deputat Alina Gorghiu a căpătat totuşi o invitaţie. Nu, la Ambasadă nu cred că a fost”, a declarat Antonescu, la finalul şedinţei Biroului Permanent Național al PNL.

El a fost întrebat dacă deputatul PNL a fost la Ambasada SUA vineri dimineaţă, numărându-se între liberalii care nu au putut lua parte la discuţiile pe Codul Penal. “A fost, dar nu a putut să intre şi nu din vina Ambasadei”, a declarat Crin Antonescu.

De asemenea, el a fost solicitat să facă precizări despre invitaţia obţinută de Gorghiu în cele din urmă. “La Ministerul Justiţiei pe undeva, nu ştiu, e acolo pe undeva o discuţie”, a mai spus Antonescu.

Anterior, preşedintele PNL a declarat că deputaţii PNL din Comisia juridică nu au putut participa la discuţiile de la Ambasada SUA, pentru că nu s-au aflat pe lista de invitaţi, nici la cele purtate joi cu diplomaţii, apreciind că este un lucru “nelalocul lui”.

Aş vrea să vă spun un lucru care mi se pare nelalocul lui. Câţiva ambasadori au fost ieri în Parlament, la discuţii cu Comisia juridică, de asemenea o delegaţie înţeleg a Comisiei juridice s-a deplasat astăzi către ambasada americană. Vreau să vă spun că reprezentanţii PNL în Comisia juridică nu au fost nici înştiinţaţi de către conducerea comisiei, nici invitaţi, au încercat să participe la aceste discuţii, nu erau ca să spun aşa pe listă, ceea ce mi se pare nefiresc.

Crin Antonescu

președinte PNL

El a fost întrebat despre ce listă vorbeşte, dacă se referă la o listă a Ambasadei SUA.

“La ambasada americană se intră cu listă, şi nu erau. Iar ieri nu au fost chemaţi (la discuţiile cu diplomaţii – n.r.) deşi s-au interesat, deşi au căutat conducerea Comisiei, nu au fost…”, a mai spus Antonescu.

De asemenea, întrebat dacă deputaţilor PNL nu li s-a răspuns la telefoane din partea conducerii Comisiei juridice, preşedintele PNL a replicat: “Cam aşa ceva”.