Antonescu a uitat că avea cu Voiculescu „obiective politice corecte”

antonesc_voiculescu

Crin Antonescu insistă că nu va accepta ca PC să primească, în Guvernul restructurat, un post de vicepremier. PSD trebuie să aleagă între PNL și Voiculescu, spunea liderul liberal și tot el explica faptul că Iohannis nu poate intra de mână cu Daniel Constantin pe aceeași poziție.

Deși la începutul săptămânii anunța că este „interzis” la Antena 3, Antonescu a fost, vineri seara, invitat, prin telefon, în emisiunea lui Răzvan Dumitrescu și aici a reiterat poziția sa, lăsând să se înțeleagă faptul că nu va ceda și nu va accepta ca PC să primească funcție de vicepremier. Președintele PNL a recunoscut că nu au existat negocieri cu PSD, după eșecul discuțiilor de miercuri, dar că nu există un motiv temeinic pentru ca alianța să nu continue. „Nu avem de gând să rupem USL”, a spus liberalul, părând optimist în ce privește decizia pe care o va lua Victor Ponta, anume de a renunța la varianta cu Daniel Constantin vicepremier.

Păstrăm toate raporturile de reprezentare așa cum au funcționat  de la început și până acum. Înțeleg de la domnul Ponta că renunță la o astfel de pretenție (vicepremier PC – n.r.) și nu văd de ce nu putem luni să mergem cu o nouă formulă guvernamentală. Când s-a semnat pactul de coabitare, puteam să rupem USL. Ar fi fost dramatic, dar corect. Când s-a pus procurorii, ar fi trebuit rupt USL. Când cu Roșia Montana, ar fi trebuit rupt USL. N-am  vrut să rupem USL, nu vrem nici acum

Crin Antonescu
14 februarie 2014

Cu toate acestea, aversiunea lui Crin Antonescu față de președintele fondator al PC, Dan Voiculescu, se manifestă vizibil și poate duce la ruperea USL. Acest lucru în condițiile în care liderul liberal se poziționase, în urmă cu nici doi ani, pe scena politică, drept unul dintre cei mai fermi susținători ai acestuia. În plin scandal „Voiculescu-turnător”, Antonescu ieșea la rampă și spunea că acesta nu este, în fond, singurul personaj politic contestat și că e infinit mai bun decât Boc sau Băsescu. Întrebat, la vremea respectivă, cum de s-a aliat totuși cu Voiculescu, liderul PNL a răspuns:

Păi dar nu am spus că mă aliez cu toţi acei oameni cu care am un obiectiv politic corect?! Şi o mai spun o dată. Dan Voiculescu, de ani de zile, cu partidul lui, cu trustul lui media, acţionează, în opinia mea, corect. Acţionează corect apărând nişte valori democratice, denunţând nişte lucruri anormale, aberante, nedemocratice, nişte hoţii care se întâmplă în România sub regimul lui Traian Băsescu şi atunci e normal să fim aliaţi politic, dacă avem acelaşi scop

Crin Antonescu
28 iulie 2012

PNL și PC sunt și astăzi, pe hârtie, parte a Alianței politice  de Centru-Dreapta, chiar dacă în toamna anului trecut relația dintre cele două partide s-a răcit.

Pentru Crin Antonescu este limpede și faptul că PSD nu îl va susține la prezidențiale. Însă nici acest aspect nu îl determină să rupă USL. „De un an de zile e limpede că PSD nu are de gând să își țină cuvântul. Sigur că nu pot fi bănuit de naivitate. Am zis, n-o să mă susțină, om vedea. Hai să ținem totuși această majoritate parlamentară”.

Nicoleta Vera

NICIUN COMENTARIU