1.5 C
București
vineri, 28 ianuarie 2022 - 1:18
No menu items!

Antonescu: A devenit evident că Ponta susţine proiectul Roşia Montană

spot_img

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a declarat, luni, că “a devenit evident” că Victor Ponta susţine proiectul privind Roşia Montană. Liderul PNL a apreciat că premierul a fost mai puţin atent la nuanţe când a spus că trimite comisia parlamentară acolo.

Crin Antonescu a menţionat că Victor Ponta nu poate să trimită comisia parlamentară în localitate, ci doar o delegaţie de la Guvern. Totodată, liderul PNL a afirmat că nu este cazul ca subiectul să fie “dramatizat”.

“La un moment dat, am avut impresia că discută despre salvarea unor ostatici prinşi de terorişti sau despre oameni salvaţi dintr-o surpare de mină. Nu, oamenii singuri intraseră, singuri au ieşit, ca o formă de protest. Aici nu ne jucăm şi putem să intrăm în mină, să ieşim din mină, că să vină Antonescu, să vină Ponta… Esenţa, cred că vorbim de oameni serioşi, este să le fie ascultat punctul de vedere, şi le este ascultat, slavă Domnului”, a adăugat Antonescu.

El a afirmat că îi este “foarte clară poziţia premierului faţă de proiect”. “Eu cred că a devenit evident că premierul susţine proiectul, şi tocmai ceea ce eu cerusem şi, până la urmă, cer în continuare este să facem lucrurile clare, dar în fine, asta este problema domniei sale. Mie mi-e clar”, a declarat Antonescu.

Liderul PNL a admis că premierul Victor Ponta “a punctat” la capitolul imagine prin deplasarea la Roşia Montană.

Totodată, Antonescu a afirmat că argumentele împotriva proiectului Roşia Montană se înmulţesc, dar asta nu exclude faptul că fiecare parlamentar votează în mod individual. El a menţionat că poziţia PNL a fost bazată inclusiv pe o hotărâre a Delegaţiei Permanente a partidului din 2007 privind exploatarea cu cianuri, despre care a menţionat că a fost o hotărâre “cam tare, cam prea puternică”.

R.D.