1 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 11:51
No menu items!

Antiviralele Arbidol și Arbivir, interzise la comercializare pe OLX

spot_img

OLX a anunţat, joi, că blochează şi elimină anunţurile de vânzare a medicamentelor ruseşti Arbivir şi Arbidol, după ce a sesizat o cerere extrem de mare în ultimul timp, în ciuda faptului că aceste medicamente nu sunt autorizate.

OLX a transmis că „a sesizat un interes crescut al utilizatorilor, în ultimile două luni, pentru comercializarea medicamentelor Arbidol și Arbivir”. Între 1 octombrie și 7 noiembrie 2021 au fost peste 8.000 de căutări pe OLX pentru aceste două medicamente. Iar, de la începutul anului, pe OLX s-au făcut aproape 12.300 de căutări pentru Arbivir și Arbidol.

În acest context, OLX a decis să blocheaze şi să elimine în mod proactiv aceste anunţuri prin care se puteau comercializa aceste medicamente. În cazul în care utilizatorii mai găsesc astfel de anunţuri active, echipa OLX îi încurajează să raporteze imediat acest conţinut.

În mod oficial, aceste medicamente nu sunt recomandate în protocolul de tratament COVID-19.   

Conform unei postări pe contul de social media, Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale din România informează că medicamentul Arbidol nu este autorizat în ţara noastră. Conform prevederilor art. 704 alin (1) din Legea 95/2006, republicată, “niciun medicament nu poate fi pus pe piaţă în România fără o autorizaţie de punere pe piaţă emisă de către ANMDMR, în conformitate cu prevederile prezentului titlu, sau fără o autorizaţie eliberată conform procedurii centralizate”.

                                                                                                                  Adina Silav