20.9 C
București
sâmbătă, 23 octombrie 2021 - 15:22

Antibiotice SA prognozează o creștere a exporturilor de 17%

spot_img

Antibiotice SA prognozează o creștere a exporturilor de 17%

Societatea Antibiotice Iași estimează creșterea exporturilor în 2013 cu 17% față de 2012, ca urmare a auditării favorabile realizate recent de Food and Drug Administration (FDA), autoritatea de specialitate din SUA, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

Exportul de medicamente a fost definit de companie ca direcție strategică în ultimii ani. În 2012, societatea a exportat produse în valoare de 20 de milioane de dolari, în creştere de patru ori faţă de 2007. Inspecția FDA a fost făcută în vederea extinderii parteneriatelor și consolidării pe piaţa Statelor Unite ale Americii.
„Aprobarea FDA, recunoscută peste tot în lume, ne va permite extinderea afacerii şi pe alte pieţe extrem de reglementate ca Australia, America de Sud, Canada sau Africa de Sud. Totodată, acest aviz favorabil reprezintă un excelent instrument de promovare pe pieţele emergente din Asia şi Orientul Mijlociu”, a declarat Mihai Stoian, Director de Dezvoltare Afaceri din cadrul Antibiotice.

În prezent, Antibiotice exportă produse farmaceutice finite şi substanţa activă Nistatină în 60 de state ale lumii, prin intermediul a peste 100 de parteneri de afaceri. Ministerul Sănătății deține 53,02% din acțiunile companiei, iar SIF Oltenia – 10,09%.

Vlad Bârleanu