-3.6 C
București
luni, 24 ianuarie 2022 - 9:41
No menu items!

Antena 3, serios semnal de alarmă față de valul de accidente din cauza live-ului pe Facebook. Șeful Poliției Rutiere, în concedii neîntrerupte

spot_img

Antena 3 a prezentat, marți, în emisiunea „Obiectiv”, moderată de Oana Zamfir, știrea privind tragicul accident în urma căreia a murit o fetiță de 9 ani, din cauza teribilismului unui tânăr șofer care făcea live pe Facebook. Dezbaterea din cadrul emisiunii se înscrie în campania demarată de Antena 1 – Observator intitulată „Stop Live pe Facebook la volan! Dă like vieți!”.

O fetiță de 9 ani a fost ucisă, vineri spre sâmbătă, în Timiș, într-un accident provocat de un tânăr teribilist care, făcea live pe Facebook în timp ce se deplasa cu mașina cu o viteză de 180 km/h. Mașina familiei Teodorei a fost spulberată din cauza neatenției lui Florin Muntean, în vârstă de 31 de ani. Celălalt copil al familiei Pănescu, un băiețel de 4 ani, este în stare gravă la spital, cu splina şi coloana rupte. Șoferul teribilist a murit și el.

Jurnalista Oana Zamfir a prezentat această știre în deschiderea emisiunii „Obiectiv”, de marți, încercând să afle răspunsuri și soluții pentru prevenirea unor astfel de accidente, tot mai dese în ultimul timp. Statistica prezentată de Oana Zamfir este sumbră, foarte multe evenimente de acest gen având loc în 2018.

Prezentă în emisiune, Diana Tache, editor-coordonator la Sursa Zilei, a criticat dur actuala conducere a Poliției Rutiere, conduse de chestorul Florentin Brăcea, care de câteva luni se află în neîntrerupte concedii, deși ar trebui să dea socoteală pentru slaba activitate managerială și, în special, pentru gafele făcute în cazul șoferului român cu celebra plăcuță „M..e PSD”.

Diana Tache a pus în balanță managementul defectuos al lui Brăcea și pe cel al fostului șef al Poliției Rutiere, Lucian Diniță, care a fost nevoit să plece după ce i s-a făcut un dosar la DNA, în care, ulterior, a fost achitat. Diniță era cunoscut pentru vehemența cu care se lupta cu parlamentarii pentru legislația rutieră, a amintit Oana Zamfir. „Poate acesta este motivul dosarului făcut de DNA”, a conchis Diana Tache, subliniind că Poliția Rutieră trebuie eficientizată în mod real, însă este cam greu cu un șef precum Florentin Brăcea. 

Olimpia Diaconiuc