27 C
București
miercuri, 27 septembrie 2023 - 14:47
No menu items!

Antena 3: Plângerea împotriva doctorului Beuran, depusă mai întâi la DGA. Ce post voia denunțătoarea. Informații exclusive din REFERATUL procurorilor

spot_img

Plângerea penală împotriva doctorului Mircea Beuran a fost depusă de denunțătoarea sa, un medic care își dorea să rămână titular pe post la spitalul Floreasca, la Direcția Generală Anticorupție din cadrul MAI, nu direct la DNA. Dezvăluirile despre cum a decurs acest dosar până la momentul reținerii medicului Beuran au fost făcute în exclusivitate în emisiunea Esențial, realizată de Ana Maria Roman la Antena 3.

Domnișoara doctor denunțător s-a dus la DGA, iar angajații de aici i-au explicat că plângerea este de competența Direcției Naționale Anticorupție, astfel că dosarul a fost trimis aici, la DNA. Cazul a fost preluat de Daniel Marius Pată, care a lucrat ca procuror, până acum puțin timp, la Parchetul Urziceni. El a pus-o pe femeie să poarte tehnică de înregistrare, iar discuția pe care a avut-o cu doctorul Beuran l-a făcut pe procuror să ceară reținerea medicului.

Jurnalista Antena 3 Adina Anghelescu a dezvăluit în cadrul emisiunii că Ionuț Sinescu, rectorul UMF, i-a povestit cum aceeași doctoriță a venit și la el și i-a spus că este supărată pe medicul Beuran, care nu îi scotea la concurs postul de asistent universitar, pe care și-l dorea, ca doctorand, ca să poată rămâne în cadrul Spitalului Floreasca. Sinescu a mai spus că prima discuție cu această doamnă a avut loc acum un an și jumătate, iar a doua în urmă cu o lună și jumătate.

În emisiunea Esențial, au fost prezentate pasaje importante din referatul procurorilor DNA, în care s-a dovedit că dosarul a fost constituit in rem pe 10 ianuarie 2020, în aceeași zi în care denunțătoarea a depus plângerea, pentru luare de mită. O lună mai târziu, pe 11 februarie, s-a începput urmărirea penală pe numele lui Mircea Beuran, pentru această infracțiune. Este înscrisă o așa zisă promisiune a medicului, că denunțătoarea va fi câștigătoarea concursului pe postul de asistent universitar în cadrul UMF Carol Davila, dar se știe că acest concurs nu a mai avut niciodată loc.

Tot în referatul procurorilor se arată că mita pe care ar fi luat-o Beuran, suma de 10.000 de euro, în decembrie 2018, de la denunțătoarea sa, a fost „împachetată” într-o cutie tip cadou, care a avut prețul de 35 de lei.