9.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024 - 1:44
No menu items!

ANSVSA: Micii infestaţi cu salmonella nu prezintă niciun risc pentru sănătatea umană

spot_img
ANSVSA: Micii infestaţi cu salmonella nu prezintă niciun risc pentru sănătatea umană
foto: bucurestifm.ro

Micii din carnea de pasăre infestaţi cu salmonella nu prezintă niciun risc pentru sănătatea umană, a declarat marţi preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA), Vladimir Mănăstireanu.

„Autoritatea a finalizat alerta declanşată în data de 30 mai, privind contaminarea cu salmonella a micilor din carne de pasăre, iar analizele realizate de Institutul de Igienă şi Sănătate Publică au arătat că serotipurile de salmonella depistate nu sunt patogene şi nu prezintă risc pentru sănătatea umană”, a precizat Mănăstireanu.

Potrivit acestuia, toată pasta de mici reţinută, respectiv 205 kilograme, aflată pe stoc în depozitele din judeţul Prahova, se va întoarce la producătorul din Neamţ.

Inspectorii veterinari au reţinut, la începutul săptămânii, 205 de kilograme de carne de mici suspectă de contaminare cu salmonella în depozite din judeţul Prahova, carnea de mici fiind produsă de o unitate de procesare a cărnii din judeţul Neamţ.

Din primele date ale anchetei a rezultat că depozitul de produse congelate a recepţionat, în data de 29 aprilie 2013, o cantitate de 840 de kg de carne preparată, circa 635 de kilograme fiind livrate deja în 23 de judeţe.

Carnea de mici congelată în care s-a depistat salmonella era depozitată la Kaufland Ploieşti, reprezentanţii lanţului de hipermarket-uri precizând că a fost vorba de un singur produs, făcut numai cu carne de pasăre, şi care are vânzări scăzute în comparaţie cu alte produse similare.

Lucian Mera