2.5 C
București
marți, 31 ianuarie 2023 - 14:44
No menu items!

ANRE vrea ca cetățenii să își poată schimba online furnizorul de gaze și de electricitate

spot_img

Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei a pus în dezbatere publică un proiect de ordin pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea şi funcţionarea Platformei online de schimbare a furnizorului de energie electrică şi gaze naturale la nivel naţional (POSF).

Proiectul este unul finanțat în rpoporție de 98% din fonduri europene.

Platforma online va putea fi accesată oricând de către clienții care vrea să își schimbe furnizorul de energie electrică sau de gaze naturale şi ulterior să încheie un nou  contract de furnizare cu o altă companie. 

Noua platformă va scurta și timpul pe care un client îl așteaptă acum până trece la alt furnizor, de 21 de zile.

„Această soluţie informatică intuitivă şi inovativă, va conduce la realizarea interoperabilităţii datelor referitoare la schimbarea furnizorului din punct de vedere al formatului, precum şi la reducerea termenului actual de 21 de zile în vederea îndeplinirea cerinţelor europene care prevăd ca până în anul 2026 procesul tehnic de schimbare a furnizorului să se finalizeze în 24 h”, se arată într-un comunicat ANRE.

După perioada de dezbatere publică, proiectul de ordin poate fi aprobat de ministrul Energiei și publicat în Monitorul Oficial.

M. Nedelcu