20.5 C
București
vineri, 22 septembrie 2023 - 5:46
No menu items!

Anonymus anunță că a spart serverele FSB. Hackerii publică o convorbire secretă a lui Vladimir Putin

spot_img

Hackerii de la Anonymus au anunțat, joi, că a spart serverele Serviciului de Securitate Rus, FSB și publică o convirbire secretă dintre Vladimir Putin și ministrul Apărării, Serghei Şoigu. 

Anonymus își anunță victoria scriind „Tango Down” pe Twitter, o expresie folosită în armată pentru semnalarea doborârii unui inamic. Grupul anunţă în acelaşi tweet că pe lângă piratarea serverelor serviciilor secrete ruse FSB (fostul KGB), a mai piratat şi serverele altor instituţii ruse, printre care Primăria Moscovei, Guvernului Federaţiei Ruse şi Ministerului rus al Sporturilor. 

Grupul divulgă în alt tweet o corespndenţă între Putin şi Şoigu.

Liderul de la Kremlin şi ministrul său de război vorbesc despre un plan de exploatare şi vânzare a unor păduri ucrainene, în scopul ”apărării” împotriva armatei ucrainene.

De altfel, tot joi, agenţia de ştiri de stat TASS, care citează Ministerul Digitalizării de la Moscova, anunță că mai multe instituții, entități și companii de stat din Rusia sunt supuse zilnic unor atacuri cibernetice fără precedent. De exemplu, spun oficialii ruși, site-urile Kremlinului, ale companiei aeriene Aeroflot şi principalei bănci din Rusia, Sberbank, au înregistrat întreruperi sau probleme temporare de acces în ultimele săptămâni.

„Dacă în trecut puterea lor în momentele de vârf atingea 500 GB, acum este la un terabit. Este de două până la trei ori mai puternic decât cele mai grave incidente de acest gen care au fost raportate anterior”, a mai precizat ministerul Digitalizării din Rusia.