1.3 C
București
miercuri, 19 ianuarie 2022 - 11:58
No menu items!

Anonymous lovește în Japonia pentru o cauză nobilă

spot_img

Rețeaua internațională de hackeri Anonymous a atacat pagina personală a premierului japonez Shinzo Abe, protestând față de intenția acestuia de a relua vânarea balenelor în zona Antarcticii.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Tokyo, Yoshihide Suga, a confirmat atacul cibernetic asupra portalului personal al prim-ministrului și a anunțat că poliția investighează dacă rețeaua Anonymous este autoarea acțiunii.

Rețeaua Anonymous a mai întreprins recent astfel de atacuri cibernetice asupra unor site-uri referitoare la vânătoarea de mamifere marine, pentru a protesta față de campania de pescuire a delfinilor, în zona orașului japonez Taiji.

Guvernul japonez a decis la sfârșitul lunii trecute să reia la începutul anului 2016 pescuitul de balene în zona Antarcticii, în ciuda unei decizii a Curții Internaționale de Justiție și a protestelor internaționale pentru încetarea acestor activități. Japonia intenționează să pescuiască 333 de exemplare și susține că obiectivul urmărit este unul pur științific.

Uniunea Europeană, SUA, Mexic și Australia au trimis guvernului japonez un protest comun, solicitându-i să renunțe la vânarea balenelor, cerere susținută și de organizațiile ecologiste.

anonymous_japonia

Emanuel Stan