4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 17:36
No menu items!

Anonymous a lansat „Operațiunea Nisa”. VIDEO

spot_img

Grupul de hackeri Anonymous a lansat „Operaţiunea Nisa”, prin care vor să-i găsească pe membrii grupării teroriste responsabile de atacurile din oraşul francez, din seara zilei de 14 iulie.

După fiecare atentat din Paris, respectiv Bruxelles, Anonymous a lansat operațiuni similare. „Ne-am exprimat deja detereminarea de a neutraliza orice persoană care ne atacă libertatea. Vom face la fel acum… aşteptaţi-vă la o mobilizare totală din partea noastră”, se arată în mesajul video difuzat.

În cadrul campaniei #OpParis din noiembrie 2015, lansată ca răspuns la atentatele de la Paris care au ucis 130 de persoane, hackerii susţin că au distrus 20.000 de conturi de Twitter care aveau legături cu Statul Islamic.

După câteva luni, grupul de hackeri a lansat operaţiunea #OpBruxelles, ca răspuns la atentatele din capitala Belgiei. Aceştia susţin că au “pedepsit sever” Statul Islamic în darknet, distrugând portofoliul electronic al grupului terorist şi furându-le banii.

https://www.youtube.com/watch?v=5JoHwgoXJKQ

Grupul a mai lansat şi un război cibernetic împotriva Turciei, în decembrie 2015, pe fondul acuzaţiilor de susţinere a Statului Islamic.

Emanuel Stan