19.8 C
București
marți, 16 august 2022 - 6:38
No menu items!

Anonymous “a spart” peste 300 de site-uri web guvernamentale, mass-media de stat și bănci din Rusia în ultimele 48 de ore

spot_img

Anonymous “a spart” peste 300 de site-uri web guvernamentale, mass-media de stat și bănci din Rusia.

Printre site-urile atacate de grupul internațional de hackeri anonimi se numără și site-uri web ale unor bănci importante din Belarus, inclusiv Belarusbank, Priorbank și Belinvestbank. Accesul la site-urile belarusbank.by, priorbank.by, belinvestbank.by este oprit, relatează agenția Ukrinform.

Anonymous a divulgat, de asemenea, baza de date a Sberbank din Rusia în rețea și a distrus site-ul web al Ministerului Muncii și Protecției Sociale al Federației Ruse.

“Dărâmăm sistemul cibernetic financiar și guvernamental rusesc în timp ce ei fac mișcări de trupe lor în Ucraina”, a adăugat Anonymous.

Grupul Anonymous a declarat, săptămâna trecută, război cibernetic Rusiei, după atacurile din Ucraina. Hackerii au scris atunci pe rețelele de socializare că ei sunt cei care au atacat cibernetic televiziunea rusă de stat Russia Today.

„Nu trebuie să ne mulțumiți. Facem doar ceea ce credem că este corect pentru că dacă nimeni nu se ridică împotriva opresiunii, cine o va face? Toată lumea ar trebui să stea în picioare în acest moment. Suntem în 2022, nu în 1922”, au transmis membrii Anonymous pe contul oficial de Twitter.

                                                                                                                 Adina Silav