20.7 C
București
vineri, 29 septembrie 2023 - 0:55
No menu items!

Anna Chapman: de la spion rus la “țarina modei rusești”

spot_img

anna chapman 1

Anna Chapman este unul dintre cei mai faimoși spioni ai Rusiei postsovietice, care are acum o nouă carieră – creator de modă. Colecția ei de rochii și poșete, a căror etichetă îi poartă numele, a fost lansată la un spectacol de modă din Turcia care s-a desfășurat la începutul anului și va fi prezentă în magazine în curând.

colectia anna chapman

Anna a fost deportată din Statele Unite ale Americii în Rusia în anul 2010 după ce a participat la o operațiune pe termen lung a autorităților de informații rusești fiind descoperită de FBI. Rusoaica susține că, la fel ca și vechea sa ocupație, aceasta nouă, de creator de modă, este inspirată de patriotism, patriotismul rusesc.

Este trist pentru ruși că au reușit să trimită oameni în spațiu, însă nu au putut organiza o industrie a modei în țara noastră”. „Dacă vrem să fim independenti fata de cei care vor sa ne influenteze, atunci trebuie sa ne producem singuri lucrurile, si avem nevoie sa dam de lucru oamneilornostri si sa invatamimpreuna ce avem de facut. Cu exceptia hainelor si caciulilor de blana pentru iarna purtate de generatia matura, rusii au tendinta de a-si cauta in Vest hainele, fie ca e vorba de cei mai bogati care isiachizitioneazamarci de renume din Europa, sau clasa de mijloc care  isi face cumparaturile de la firme din Spania sau Suedia (Zara si H&M)

Anna Chapman

Anna spune că ea simte că mulți ruși sunt nemultumiți de această situație.

Anna Chapman a trăit și în Londra unde a fost căsătorită cu un britanic, căruia îi și poartă numele. După ce a fost retrasă din SUA, alături de alți nouă agenți, a fost invitată de președintele Vladimir Putin la un dineu în cinstea lor unde au cântat cântece patriotice, împreună. După asta, celor zece li s-au oferit funcții de consultanți în companii ale statului, Chapman fiind consultant al directorului general al unei bănci de renume din Rusia.

În timp ce ceilalți foști spioni au dispărut din viața publică, Anna a devenit o persoană publică care s-a poziționat ca un model de pariotism care trebuie urmat de toți tinerii.

S-a folosit de imaginea ei de „Bond girl” pentru a participa la sesiuni foto pentru reviste pentru bărbați, iar anul trecut a fost cerută în căsătorie, în timpul unei emisiuni, de fostul lucrător al Agenției NSA, Edward Snowden, care a primit azil în Rusia.

anna chapman

Ea susține că noua linie vestimentară este proiectul ei principal acum, însă va continua să fie activă, din punct de vedere social, alături de tinerii pro-Kremlin.

Linia sa vestimentară se bazează pe ceea ce ea simte că este imaginea ideală a unei femei: „o voință puternică ce poate distruge imperii, dar care poate fi blândă, în același timp”.

G.T.