14 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 17:40
No menu items!

ANM: Strat de 15 cm de zăpadă în București. Cod galben de ninsori abundente pentru trei mari regiuni ale țării

spot_img

În noaptea de duminică spre luni, stratul de zăpadă va avea peste 15 centimetri în Capitală. Temperatura minimă se va situa în jurul valorii de zero grade, anunță Administrația Națională de Meteorologie.

Cerul va fi noros iar în cursul nopții de duminică spre luni și în prima parte a zilei de luni vor fi precipitații mai ales sub formă de ninsoare, în general moderat cantitativ. Potrivit ANM, se va depune strat de zăpadă neuniform, cu grosime în general de 8 – 15 cm și posibil peste 15 – 20 cm.

Vântul va sufla moderat, temporar cu unele intensificări, cu viteze în general de 35 – 45 km/h.

Temperatura maximă va fi de 1 – 2 grade, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 0 grade.

De luni până miercuri, înnorările vor persista și temporar va mai ninge, dar vor fi și intervale cu lapoviță și ploaie și condiții de polei.

De asemenea, Administrația Națională de Meteorologie a emis, duminică, o atenționare cod galben de ninsori abundente și intensificări ale vântului, pentru sudul Banatului, Oltenia, Muntenia, Munții Banatului și zona Carpaților Meridionali.

Potrivit ANM, atenționarea cod galben intră în vigoare duminică la ora 18.00. Se vor semnala ninsori abundente, strat de zăpadă consistent, intensificări ale vântului.

În noaptea de duminică spre luni în sudul Banatului, Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei, precum și în Munții Banatului și în zona Carpaților Meridionali, iar luni în Muntenia și zona Carpaților de Curbură vor predomina ninsorile, moderate și însemnate cantitativ și se va depune strat consistent de zăpadă, ce va depăși local 10 – 20 cm și izolat 30 – 40 cm.

Vântul va avea intensificări, cu rafale în general de 45 – 55 km/h în regiunile sudice și de 60 – 70 km/h în Carpații Meridionali și de Curbură, la altitudini de peste 1.700 de metri, temporar viscolind ninsoarea.

Atenționarea cod galben este în vigoare până luni la ora 14.00.

În același timp este în vigoare o atenționare de vreme rea în aproape toată țara, până miercuri la ora 13.00.