11.4 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 22:38

ANM: Praful de origine sahariană de pe teritoriul României este la un nivel redus şi în scădere treptată

spot_img

ANM: Praful de origine sahariană de pe teritoriul României este la un nivel redus şi în scădere treptată

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a precizat joi că praful de origine sahariană prezent şi pe teritoriul României în ultimele zile este în concentraţii reduse şi va scădea treptat până vineri, dar precipitaţiile prognozate pot antrena astfel de particule spre sol.

„În ultimele două zile, praf de origine sahariană a fost antrenat de circulaţia atmosferică la scară mare înspre Peninsula Arabică şi apoi spre Turcia, Marea Neagră şi Peninsula Balcanică. Conform imaginilor satelitare specializate, concentraţiile cele mai mari s-au semnalat deasupra Turciei. Ţara noastră se află la periferia norului de praf saharian, concentraţiile fiind la un nivel redus şi în scădere treptată, până spre sfârşitul zilei de vineri, 31 mai 2013”, informează ANM.

De asemenea, meteorologii precizează că precipitaţiile care vor cădea joi şi vineri în România pot antrena spre sol particulele de praf saharian.

ANM a emis, miercuri, o informare meteorologică vizând ploi cu caracter torenţial, grindină şi vijelii, valabilă în întreaga ţară în intervalul 30 mai, ora 10.00 – 31 mai, ora 18.00.

C.I.