9.6 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 21:07

ANM: În următoarele două săptămâni nu va ninge

spot_img

Directorul ANM, Ion Sandu, a anunţat, marţi, că în perioada 10-24 noiembrie probabilitatea pentru ninsori este extrem de redusă, însă după această dată pot apărea temperaturi scăzute şi precipitaţii mixte.

Premierul interimar, Sorin Cîmpeanu, a convocat, la sediul MAI, o videoconferinţă cu prefecţii şi instituţiile implicate în pregătirea de iarnă.

“În perioada imediat următoare, 10-24 noiembrie, probabilitatea pentru ninsori este extrem de redusă, exceptând zona înaltă unde pot să apară lapoviţe sau ninsori foarte slabe. Începând cu 24 noiembrie, se răceşte puţin, dar probabilitatea pentru precipitaţii mixte este în continuare redusă, mai ales pentru zona de centru şi nord a ţării”, a spus directorul ANM, Ion Sandu, participant la întâlnire.

El a explicat că iarna se instalează dacă sunt înregistrate temperaturi negative pe întreg parcursul nopţii, iar ziua temperaturi apropiate de zero.

“Aceste condiţii, din informaţiile pe care ANM le deţine în acest moment, pot să apară după 2 decembrie. Prin urmare, până în 2 decembrie poate să ningă în zona de munte şi slab la munte şi deal, dar nu sunt îndeplinite condiţiile pentru instalarea iernii”, a completat Sandu.