20.8 C
București
luni, 27 septembrie 2021 - 21:25

Aniversarea apei

spot_img

Aniversarea apei

Este ziua mondială a apei, iar ţările îşi unesc eforturile pentru a aminti importanţa şi ponderea apei în viaţa fiinţelor.

În 1992, Conferinţa Naţiunilor Unite pentru Mediu şi Dezvoltare din Brazilia, a sugerat stabilirea unei zile internaţionale pentru celebrarea apei, iar Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a desemnat ziua de 22 martie 1993 ca fiind prima Zi Mondială a Apei şi, de atunci, apa este sărbătorită anual. În decembrie 2010, Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a declarat 2013 ca An Internaţional al Naţiunilor Unite pentru Cooperare în domeniul Apei cu tema „Apa şi cooperarea internaţională ”, ziua de azi având sloganul „Apă, apă peste tot, doar dacă o împărţim”.

Apa este vitală pentru viaţă, un adevărat pivot al dezvoltării umane şi element necesar pentru păstrarea sănătăţii mediului înconjurător. Poate fi folosită ca instrument al păcii şi dezvoltării, întrucât fiecare acţiune care implică gestionarea apei necesită cooperare efectivă între multipli actori, la nivel local şi internaţional. O apă curată ne oferă şansa la o viaţă mai sănătoasă, iar calitatea apei reflectă comportamentul naţiunilor faţă de apă, în direcţia protejării şi conservării calităţii ei.

Fără apă, nu există viaţă şi fără apă curată, nu putem trăi o viaţă sănătoasă.

Roxana Mera

Articolul precedentTerapia cu seminţe
Articolul următorCe reprezintă cabala?