15 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 16:08
No menu items!

Aniversare Robert Downey Jr.

spot_img

Aniversare Robert Downey Jr.

Născut în New York, Lauri Robert Downey Jr. a debutat ca actor la vârsta de cinci ani, în filmul Pound, scris şi regizat de tatăl său, adunându-şi o listă de invitaţii care continuă să-l curteze.

Actorul de mare succes are două nominalizări la Oscar, dintre care una pentru “cel mai bun actor” şi trei Globuri de Aur, dintre care unul pentru “cel mai bun actor într-un rol secundar”.

Născut într-o familie de scriitori, regizori și cinefili, Robert a trăit arta filmului şi a spectacolului de la o vârstă foarte fragedă, determinându-l sa studieze la Centrul de Instruire Manor, apoi la Liceul Santa Monica şi, în final, să aibă o carieră de artist şi cântăreţ, stabilindu-şi propria companie de producție.

Fiul regizorului Robert Downey Sr. a primit primul său rol ca adult într-un film regizat chiar de acesta. La vârsta de douăzeci de ani, pentru un sezon, a jucat alături de tatăl său în showul Saturday Night Live, după care au plecat la Hollywood.

Robert Downey Jr. a fost arestat de mai multe ori, primind chiar pedepse cu închisoarea pentru probleme legate de consumul de droguri. A fost internat în mai multe clinici de dezintoxicare și a reușit să renunțe definitiv. Robert este căsătorit cu Susan Downey și are doi fii.

Roxana Mera