0.6 C
București
duminică, 29 ianuarie 2023 - 8:24
No menu items!

Aniversare Elton John

spot_img

Aniversare Elton John

Sir Reginald Kenneth Dwight este cântăreț, compozitor și pianist de origine engleză. Artistul a câștigat cinci premii Grammy, un premiu Tony, un Oscar şi un Glob de Aur, fiind clasat printre cei mai buni artiști din istorie.

Inclus în Rock and Roll Hall of Fame, s-a implicat intens în lupta contra SIDA şi a fost numit cavaler, continuând să fie apărătorul comunității gay. Născut pe 25 martie 1947, ca singurul fiu al lui Stanley și Sheila Eileen, John a fost crescut şi educat în Pinner până la vârsta de şaptesprezece ani, când a părăsit școala pentru a începe o carieră în muzică. John a început să cânte la pian la vârsta de trei ani și la vârsta de şapte ani a început să ia lecții formale de pian.

Elton a dovedit aptitudini muzicale în timpul școlii, inclusiv abilitatea de a compune melodii. La vârsta de unsprezece ani a obținut o bursă la Academia Regală de Muzică, iar la vârsta de cincisprezece ani, devenise pianist plătit în weekend la un local din apropierea hotelului Northwood Hills.

În 1964, Dwight şi prietenii săi au format trupa Bluesology, apoi a început să compună muzică pentru versuri, şi-a format echipă cu Taupin şi s-au angajat la DJM Records ca și compozitori. În această perioadă, Elton John a mai activat ca pianist de studio pentru diferiți artiști.

Roxana Mera

Articolul precedent
Articolul următor