4 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 0:57
No menu items!

Aniversare Alec Baldwin

spot_img

Aniversare Alec Baldwin

Alexander Rae Baldwin al III-lea este actor recunoscut pentru cariera sa în diferite genuri de filme – acţiune, thriller, comedie şi dramă. Născut în New York, a fost al doilea din şase copii şi a debutat în lumea filmului cu „Forever Lulu”. Fiul lui Carol Newcomb și Alexander Rae Baldwin Jr., Baldwin a fost crescut romano-catolic, într-o familie de irlandezi.

Alec a urmat Liceul Alfred G. Berner din Long Island și a jucat fotbal în Colegiul Hall of Fame, iar, mai târziu, a urmat Universitatea George Washington, după care s-a transferat la Universitatea de Arte din New York. A studiat cu Geoffrey Horne și Aiken Elaine la Institutul de Teatru Lee Strasberg, fiind acceptat ca membru în Uniunea Actorilor. Ulterior, i-a fost atribuit gradul de doctor honoris causa în Arte Plastice.

Baldwin a debutat pe Broadway în 1986, după care a obţinut o nominalizare la premiul Tony pentru cel mai bun actor şi o nominalizare la premiul Emmy. Artistul are o carieră completă în teatru, film, radio şi televiziune, iar, ca politician, apără drepturile animalelor, face demersuri pentru salvarea animalelor pe cale de dispariţie şi a pledat pentru cruzimea PETA.

Împreună cu Hilaria Thomas, actuala sa soţie, aşteaptă al doilea copil al său, primul fiind o fiică din prima căsătorie, cu Kim Basinger.

Roxana Mera