7.8 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 20:51

Aniversare Al Pacino

spot_img

Aniversare Al Pacino

Alfredo James Pacino este un actor italiano-american, considerat a fi unul dintre cei mai talentați din istoria cinematografiei. Născut în Bronx, Al Pacino provine dintr-o familie destrămată şi și-a petrecut copilăria în casa bunicilor. Îi plăcea să imite actorii din filme, încercând diverse voci și stări emoționale şi își găsea liniștea în piesele de teatru ale școlii.

A renunțat la școală, deoarece i-a displăcut şi a început viața de actor, găsind mici roluri în producții de teatru. La început, nu câştiga bine și trăia modest, dar, când a fost acceptat la cursurile lui Lee Strasberg, a început să obțină roluri importante și chiar un premiu Obie pentru „The Indian Wants the Bronx”.

A mai câştigat premiul Tony pentru „Does the Tiger Wear a Necktie?”, apoi a devenit cunoscut după ce a jucat în „Me, Natalie” și „The Panic in Needle Park”. A participat la preselecția pentru „Naşul”, unde l-a impresionat pe regizorul Francis Ford Coppola, deși se căuta un actor celebru pentru distribuţia romanului.

A obţinut rolul „Michael Corleone”, cu care a avut un succes imens şi a fost nominalizat la Oscar pentru “cel mai bun actor în rol secundar”, devenind, peste noapte, star internațional. Deşi ar fi putut alege roluri ușoare, Pacino și-a ales cele mai grele roluri din istoria cinematografiei: „Serpico”, „Dog Day Afternoon”, „Bobby Deerfield” și „And Justice For All”.

După rateurile cu „Cruising” și „Author! Author!”, a dat lovitura cu „Scarface”, devenind un “basm” mafiot extrem de popular. A câştigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor cu „Scent of a woman”, după care a înregistrat succese nenumărate şi continuă şi în ziua de azi.

Burlac declarat, a avut relații de lungă durată, printre care cea cu actrița Diane Keaton. În adolescenţă, a fost arestat pentru port ilegal de armă, iar, mai târziu, a renunţat fumat pentru a-și reface vocea deteriorata în decursul anilor.

Roxana Mera