14 C
București
joi, 4 martie 2021 - 20:05

Animalele lui Nuțu Cămătaru, ridicate de Vier Pfoten și Garda de Mediu. GALERIE FOTO

Leu Nutu CamataruReprezentanţii Gărzii de Mediu şi cei ai organizației Vier Pfoten ridică, miercuri, de pe proprietatea lui Ion Balint, zis Nuţu Cămătaru.

Cei patru lei și cei doi urși au fost tranchilizați pentru a putea fi transportați cu mașini speciale la Grădina Zoologică de la Bucov, lângă Ploiești.

Președintele Vier Pfoten, Kuki Bărbuceanu, a declarat că este luată în calcul și transferarea leilor în rezervația naturală Lionsrock, din Africa de Sud.

El a spus că animalele sunt uşor subdezvoltate, dar au o stare bună de sănătate, iar leii s-ar putea obișnui foarte bine în biotopul african.

Vier Pfoten leu Nutu Camataru

„Animalele au fost bine întreţinute, însă nu aveau carnete de sănătate şi nici alte documente care să ateste că erau deţinute legal şi că au fost sub supravegherea unui medic veterinar. Salutăm viteza de reacţie a autorităţilor în acest caz şi sperăm ca această rapiditate să se manifeste şi în cazul altor animale sălbatice deţinute ilegal în captivitate privată”, a spus Kuki Bărbuceanu.

Legislaţia permite deţinerea în captivitate a animalelor sălbatice doar cu acordul scris al Autorității Naționale Sanitar-Veterinare, numai pe o perioadă de timp limitată.