22 C
București
duminică, 14 august 2022 - 15:25
No menu items!

Animalele de companie devin depresive dacă sunt lăsate singure acasă de proprietari

spot_img

Animale de companie devin depresive dacă sunt lăsați singuri acasă de proprietari

Unul din patru câini de companie din Marea Britanie, din cei opt milioane, suferă de depresie cauzată de stresul de a fi lăsat singur de către proprietarii foarte ocupați, scrie dailymail.co.uk.

Potrivit unor studii, problema este agravată în cazul animelelor ai căror proprietari efectuează nenumărate ore suplimentare sau pur și simplu, s-au întors la locurile de muncă după o perioadă petrecută cu animalul de companie.

O filmare efectuată pentru un documentar de televiziune a scos la iveală comportamentul pe care câinii îl au în momentul în care sunt lăsați singuri acasă de către stăpâni, ajungându-se până la a se răni singuri.

Un purtător de cuvânt pentru  „Home Alone Dogs” a declarat: „Pentru unii câini consecințele pot fi șocante. Unii dintre ei au fost observați lătrând și urlând pentru perioade lungi, defecând și chiar rănindu-se singuri”.

Dr. John Bradshaw, autorul cărții „În apărarea Cânilor”, a explicat: „Câinii au o legătură foarte puternică cu omul. Poți antrena un câine să facă tot felul de lucruri și să înțelegă gesturile umane”.  Tocmai de aceea ne așteptăm ca ei să înțeleagă că plecăm la serviciu și revenim, iar în acest timp ei pot să se relaxeze, să roadă un sos. Însă, câinii nu înțeleg aceasta.

Proprietarii ai căror câini suferă de anxietate în urma separării sunt sfătuiți să reconstruiască treptat timpul pe care l-au petrecut departe de animalele lor de companie.

C.I.