15.9 C
București
luni, 27 septembrie 2021 - 4:02

ANI: Senatorul Alexandru Mazăre nu poate justifica 200.000 euro

spot_img

Senatorul Alexandru Mazăre, fratele fostului primar de Constanţa, Radu Mazăre, nu poate justifica depozite bancare de 160.000 euro din Israel şi 50.000 euro cu care şi-a cumpărat o casă.

Inspectorii de integritate au trimis dosarul la Curtea de Apel Constanţa, magistraţii fiind cei care vor decide dacă averea nejustificată va fi pusă sub sechestru.

Diferența identificată de către inspectorii de integritate a rezultat din constituirea, de către Alexandru Mazăre, a unor depozite bancare în cuantum de 160.775 Euro la o unitate bancară de pe teritoriul Statului Israel, precum și din achiziționarea unui imobil pentru care a fost achitat prețul de 50.000 Euro.

comunicat ANI

Alexandru Mazăre este cercetat, alături de fratele său, Radu Mazăre, pentru complicitate la luare de mită şi fals în declaraţii, într-un dosar al DNA,în care fostul edil al Constanţei este acuzat că ar fi luat mită 175.000 de euro de la omul de afaceri Avraham Morgenstern, pentru a-l ajuta să câştige contractul pentru construirea locuinţelor sociale din campusul “Henri Coandă”. O parte din bani ar fi ajuns la familia Mazăre prin intermediul senatorului Alexandru Mazăre, care ar fi primit într-un cont din Israel 80.000 euro de la un prieten al afaceristului Morgenstern, Elan Schwartzenberg, fostul patron al Realitatea TV.

M. Nedelcu