2 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 7:38
No menu items!

ANI: Patru primari și viceprimari, declarați incompatibili

spot_img

ani

Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul a patru primari și viceprimari de comune întrucât au exercitat simultan mai multe funcții și calități, contrar prevederilor legale.

Gheorghe Aleodor Sobolu, primar al Comunei Ortișoara, județul Timiș, se află în stare de incompatibilitate, întrucât, începând cu 26 februarie 2010, deține simultan și funcția de reprezentant al unității administrativ — teritoriale Orțișoara în Adunările Generale ale SC Centrul de Colectare Deșeuri ECO7 Satchinez SRL, se precizează într-un comunicat al ANI.

Ion Florin Pavel, primar al Comunei Peștișani, județul Gorj, se află în stare de incompatibilitate, întrucât, începând cu 7 mai 2010, deține simultan și calitatea de reprezentant asociat persoană juridică în cadrul SC Util Bonus SRL.

Rareș Mihăilă Bircea, viceprimar al Orașului Iernut, județul Mureș, se află în incompatibilitate, întrucât, începând cu 26 iunie 2012, deține simultan și calitatea de administrator al SC Euromarconsult SRL.

În cazul lui Vasile Georgel Surugiu, viceprimar al Comunei Filipeștii de Pădure, jud. Prahova, inspectorii au constatat că s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada septembrie 2009 — august 2012, întrucât a deținut și calitatea de membru în Consiliile de administrație ale instituțiilor publice: Liceul Teoretic Filipeștii de Pădure și Liceul Tehnologic Filipeștii de Pădure, precum și în cadrul SC Servicii Apă, Canal, Salubritate, Filipeștii de Pădure SRL, societate comercială înființată de Comună Filipeștii de Pădure.

Potrivit legii, persoana față de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului.

A.V.