8.2 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 13:53
No menu items!

ANI: Judecătoarea Antonela Costache nu poate justifica aproape 160.000 de euro din avere

spot_img

Costache Antonela_judecator

Judecătoarea Antonela Costache, de la Tribunalul București, nu poate justifica suma de 707.925 lei (aproximativ 159.442 euro), reprezentând o diferență nejustificată între averea dobândită și veniturile realizate împreună cu familia, în perioada exercitării funcției de magistrat, octombrie 1996 – 31 decembrie 2012.

Antonela Costache, în prezent suspendată din funcția de judecător, este trimisă în judecată, în stare de arest preventiv, pentru luare de mită și trafic de influență.

Potrivit unui comunicat al ANI remis marți, inspectorii de integritate au identificat elemente privind posibila încălcare a legislației fiscale de către Constantin Costache (fostul soț al judecătoarei) cu privire la veniturile obținute conform extraselor bancare și nedeclararea la Administrația Finanțelor Publice.

ANI a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel București, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate de Antonela Costache.

De asemenea, ANI a sesizat și Agenția Națională de Administrare Fiscală în vederea stabilirii obligațiilor fiscale referitoare la veniturile realizate de fostul soț al persoanei evaluate.

R.D.