-2.3 C
București
luni, 24 ianuarie 2022 - 22:18
No menu items!

ANI a sesizat Parchetul General în cazul unei directoare de școală care și-a angajat fiica ilegal

spot_img

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul ICCJ în cazul directorului unei şcoli din Bucureşti, acuzat că şi-a angajat fiica în cadrul unităţii de învăţământ. De asemenea, în cazul unui director general al Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Ploieşti şi fost director general în cadrul Direcţiei generale de integritate din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, precum şi al unui agent în cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră – Sectorul de Frontieră Isaccea, ANI a constatat o diferenţă mare între veniturile obşinute şi averea realizată.

”Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către SIDERIAŞ MĂRIOARA a infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de  art. 301 din Codul Penal, întrucât, a îndeplinit acte prin care s-a obţinut un folos patrimonial pentru fiica sa, respectiv a semnat şi aprobat contractele de muncă prin care fiica sa a fost angajată în cadrul Şcolii Gimnaziale Herăstrău Bucureşti”, conform unui comunicat ANI.

În cazul lui Marinel Rizea, director general al Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Ploieşti şi fost director general în cadrul Direcţiei generale de integritate din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, ANI a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate în cuantum de 442.377 Lei şi 35.000  euro între averea dobândită şi veniturile realizate, în perioada 25 februarie 2014 – 31 decembrie 2018. 

Și în cazul lui Silviu Botea, agent  în cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră – Sectorul de Frontieră Isaccea, Jud. Tulcea, inspectorii au găsit o diferenţă nejustificată în cuantum de 165.038,5 Lei (echivalentul sumei de 37.037 Euro) între averea dobândită şi veniturile realizate, în perioada 01 ianuarie 2007 – 31 decembrie 2013.

E. Stan