4.5 C
București
marți, 18 ianuarie 2022 - 11:49
No menu items!

Anglia amână până în iunie orice măsură de relaxare

spot_img

Boris Johnson a afirmat că magazinele și unele școli s-ar putea deschide începând cu luna iunie, dar vor fi permise mai multe activități în aer liber în Anglia. Într-o adresare către națiune, premierul a spus că nu există „niciun sfârșit imediat al blocajului”, deoarece oamenii vor fi în continuare obligați să rămână acasă de cele mai multe ori și să se izoleze în propriile gospodării.

În noile planuri pentru o ușurare treptată a blocajului, Boris Johnson afirmă că școlile primare engleze, magazinele și grădinițele ar putea fi redeschise parțial începând cu luna iunie, unele cafenele sau restaurante începând cu luna iulie și mai multe activități în aer liber permise începând de miercuri.

Jonhson a subliniat că va adopta o abordare prudentă, ghidată de știință, după un val de critici din partea liderilor din Scoția, Irlanda de Nord și Țara Galilor, asupra deciziei sale de a renunța la mesajul „rămâi acasă” în favoarea sfaturilor pentru „a fi în alertă“.

Următorul pas după aceea, cel mai devreme până în iulie, ar fi „redeschiderea cel puțin a unei părți din industria ospitalității și din alte spații publice, cu condiția să fie în siguranță și să aplice distanțarea socială”. Premierul nu a precizat ce spații de ospitalitate se puteau redeschide, dar se înțelege că se referă la cafenele și restaurante cu spații în aer liber, care poate respecta distanțarea socială, mai degrabă decât pub-urile.

Mai curând britanicii vor avea voie să stea în parcurile din cartierele lor, să meargă la saloane de înfrumusețare și să facă exerciții în aer liber. Oamenii vor putea să se întâlnească și să se așeze lângă vecini, în aer liber, doar atât timp cât stau la doi metri unul de altul. Pescuitul, înotul în lacuri sau râuri, tenis și golf vor fi permise dacă oamenii folosesc spații aflate în vecinătate.