vineri, 22 ianuarie 2021 - 19:15

Anghinarea magică

MIPE: 22 de proiecte noi pentru rețelele de apă au fost semnate. În ce zone vor fi investițiile

Un număr de 22 de proiecte noi pentru extinderea şi modernizarea reţelelor de apă şi de apă uzată, în valoare totală de 4,44 miliarde...

Riscuri majore pentru copiii infectați COVID

Copiii infectați cu COVID-19, inclusiv cei asimptomaci, pot rămane cu sechele pulmonare, atrag atenţia medicii de la Spitalul de Pneumoftiziologie din Sibiu. Spitalul de Pneumoftiziologie Sibiu va demara un...

Se ridică restricțiile în București. Cum și de când se relaxează măsurile

Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU) a decis vineri ridicarea, începând de luni, a mai multor restricții în Capitală, având în vedere că trei...

Două noi cazuri de infectare cu NOUA TULPINĂ Covid-19 din Marea Britanie, depistate în București

Încă două cazuri de infectare cu tulpina Sars-Cov-2 din Marea Britanie, cunoscută ca fiind mult mai transmisibilă, au fost identificate în România, chiar în...

Anghinarea magică

Sub denumirea de angină, anghină, carcioafă, amăreală sau darul Sfintei Marii, anghinarea are un efect detoxifiant fenomenal. Frun­­zele reprezintă un excepţional drenor biliar, depurativ şi tonic al ficatului.

Încă din anti­chitate, medicii greci şi romani ad­ministrau frun­zele plantei bolnavilor de icter, care nu puteau digera ali­men­tele şi aveau stări de greaţă. În evul mediu, al­chi­miştii fo­loseau anghinarea ca prin­ci­pal ingredient în elixirul amar cu calitatea uni­că de a elimina toxinele din organism, aju­tând la vindecarea boli­lor trupului şi ale sufle­tu­lui. “Anghinarea de Ierusalim” era fo­lo­sită pentru vinde­carea hepatitei A, boală care făcea ra­vagii în aglo­me­raţiile ur­bane în secolele XVIII-XIX, când apa de băut şi alimentele erau infestate cu vi­rusul hepatic.

Azi, anghinarea este prin­tre cele mai stu­dia­te plante me­dicinale, în unele ţări înlocuind me­di­­camentele de sinteză în afecţiuni di­ges­tive, hepatice sau cardiovasculare. Tinctura de anghinare este folosită ca stimulent al poftei de mân­care şi al digestiei.

Pulberea de anghinare este eficientă în tratarea hipoacidităţii, a dis­pepsiei, a atoniei digestive, a bo­lilor de ficat, a dischineziei biliare şi în stimularea digestiei. Infuzia de anghinare este excepţională pen­tru per­soa­nele afectate de microlitiază, dischinezie, migrenă bi­liară, steatoză hepatică şi he­­pa­tite virale. Extractul uscat de anghinare este re­mediu pentru per­soanele cu pro­bleme digestive, hepatice sau biliare.

Roxana Mera

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, se roagă de primarul Nicușor Dan să nu relaxeze restricțiile

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a trimis responsabililor din Capitală care se reunesc, vineri, la ora 13, în ședința Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență,...

Două transporturi importante de vaccin Pfizer sosesc luni și marți în România

Două transporturi cu sute de cutii cu vaccinul Pfizer vor ajunge în țara noastră luni și marți, iar vaccinul Moderna va sosi tot în...

Marea Britanie. Guvernul dă bani celor autoizolați la domiciliu

Oficiali ai guvernului britanic au sugerat plătirea oamenilor pentru a sta acasă dacă sunt testați pozitiv cu coronavirusul în contextul în care tot mai...

Sondaj: Două treimi din români folosesc serviciile băncilor. Cum evoluează procesul de digitalizare

Doi din trei români (67%) utilizează produse şi servicii bancare de orice fel, precum conturi curente, carduri, credite, depozite şi efectuează plăţi, potrivit studiului...

Gabriel Cotabiță: “COVID-19 mi-a îmbunătățit vederea! Nu mai am nevoie de ochelari”

Artistul Gabriel Cotabiță a fost internat câteva zile în spital, cu o formă ușoară de coronavirus. După vindecare, el a constatat că vederea i...