7.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024 - 11:17
No menu items!

Angelina Jolie va sprijini o fundaţie împotriva cancerului înfiinţată de familia ei

spot_img

angelina jolie fundatie

Angelina Jolie va sprijini o fundaţie de caritate care luptă împotriva cancerului înfiinţată de familia ei. Organizația va purta numele mamei, mătuşii şi unchiului actriței.

Actrița Angelina Jolie, care a suportat o dublă mastectomie la începutul acestui an, după ce a fost diagnosticată cu gena BRCA 1, va sprijini fundația Marcheline Debra and Raleigh. Numele a fost ales în memoria mamei, mătuşii şi unchiului actriţei, care au murit din cauza cancerului, a precizat unchiul artistei, Ron Martin, .

Familia actriţei americane este foarte mândră de faptul că aceasta își foloseşte celebritatea pentru a organiza acţiuni de caritate şi pentru a creşte gradul de conştientizare al oamenilor asupra cauzelor umanitare, potrivit contactmusic.com.

De asemenea, membrii familiei Angelinei Jolie cred că mama actriţei, Marcheline Bertrand, ar fi fost foarte mândră de fiica ei, atunci când aceasta a fost recompensată cu un Oscar onorific, Jean Hersholt Humanitarian Award, în cadrul galei Governers Awards.

Angelina Jolie, în vârstă de 38 de ani, a suportat o dublă mastectomie, după ce a aflat că este purtătoarea genei BRCA1, care crește cu 87% riscul de a dezvolta cancer mamar și cu 50% riscul de a dezvolta cancer ovarian. Actrița va aştepta până la vârsta de 40 de ani înainte de a suporta şi o intervenţie de extirpare a ovarelor.

Mama Angelinei Jolie, Marcheline Bertrand, a murit de cancer ovarian în anul 2007, la vârsta de 56 de ani, iar mătușa actriței, Debbie Martin, a murit de cancer mamar la sfârșitul lunii mai, la vârsta de 61 de ani.

D.M.