8.3 C
București
joi, 18 aprilie 2024 - 7:46
No menu items!

Angelina Jolie va prezida un summit global despre violenţa sexuală în zonele de război

spot_img

angelina jolie photo

Angelina Jolie va face parte din prezidiul summitului global pentru încetarea violenţei sexuale în zonele afectate de război, care va avea loc în 2014, la Londra.

Actriţa americană va prezida cele trei zile de summit alături de secretarul de stat din Ministerul de Externe al Marii Britanii, William Hague. Angelina Jolie a mai colaborat cu secretarul de stat pentru campanii pe aceeaşi temă, datorită rolului de ambasador special al Înaltului Comisariat pentru refugiaţi, de pe lângă Națiunile Unite, potrivit contactmusic.com.

În timpul summitului, participanţii vor cere „dreptate şi respect” pentru victimele violurilor din zonele afectate de război şi ale violenţei sexuale din întreaga lume. Reprezentanţi din 137 de ţări, inclusiv judecători, medici şi poliţişti care şi-au desfăşurat activitatea în zone de război, vor împărtăşi din experienţele lor referitoare la protejarea femeilor şi la metodele pentru a ţine atacatorii la distanţă.

„Acest summit trebuia să aibă loc de multă vreme. Scopul trebuie să fie sfârșitul impunităţii, dar şi dreptate şi respect pentru supravieţuitorii acestor fapte cumplite. Suntem hotărâţi să ne ocupăm de acest lucru indiferent de câte eforturi va trebui să depunem şi sper că se vor implica şi alte ţări şi că vor fi la înălţimea responsabilităţilor”, a declarat Angelina Jolie.

Angelina Jolie, în vârstă de 38 de ani, a primit un Oscar onorific, “Jean Hersholt”, în cadrul galei Governors Awards, pentru implicarea în acțiuni de caritate. Actrița americană, ambasadorul special al Înaltului Comisariat pentru refugiaţi, de pe lângă Naţiunile Unite, a participat la peste 40 de misiuni în lume, iar recent, la ajutorarea refugiaților din Siria.

D.M.