8.4 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 1:58

Angelina Jolie se pregătește pentru operație

spot_img

 O nouă intervenție chirurgicală o poate salva pe Angelina Jolie de cancer

 Mătușa Angelinei Jolie a murit. Cancerul mamar a răpus-o

Angelina Jolie se pregătește pentru o nouă intervenție chirurgicală care să o protejeze împotriva pericolului de a se îmbolnăvi de cancer, potrivit unui material publicat de revista Stylist.

Actrița în vârstă de 38 de ani a suferit anul trecut o dublă mastectomie, după ce a descoperit că este purtătoare a genei BRCA1, genă care mărește considerabil riscul de a se îmbolnăvi de ambele tipuri de cancer de care a suferit și mama sa.

În prezent ea se pregătește pentru o intervenție de histerectomie — îndepărtarea chirurgicală a uterului.

“Mama mea a avut cancer mamar și ovarian, spectru care mă amenința și pe mine… Mă pregătesc pentru momentul în care va trebui să trec și prin cealaltă operație”, a declarat ea pentru revista citată.

Angelina — care are împreună cu partenerul său de viață, Brad Pitt, 6 copii — Maddox, 12 ani, Pax, 10 ani, Zahara, 9 ani, Shiloh, 7 ani și gemenii de 5 ani Knox și Vivienne a recunoascut public că a suferit o dublă operație de mastectomie. Prin gestul ei, ea a determinat mai multe femei să-și facă testul de identificare a genei BRCA1 și să preîntâmpine astfel o eventuală gravă îmbolnăvire.

“Am primit foarte multe scrisori frumoase de la femei care au făcut și ele acest test. Cele care m-au mișcat cel mai mult sunt de la femei care au aflat că și-au făcut testul chiar la timp pentru a preîntâmpina îmbolnăvirea. Ele sunt acasă acum, alături de copii și de familie și sunt sănătoase. Sunt foarte fericită că am avut și eu un mic rol în toate acestea”, a mai declarat ea pentru revista Stylist.

Angelina Jolie și-a pierdut mama, Marcheline Bertrand, din cauza unui dublu cancer ovarian și mamar în 2007.

C.A.