30.4 C
București
sâmbătă, 23 septembrie 2023 - 19:34
No menu items!

Angelina Jolie: „Mai am de făcut încă o operaţie, pe care încă n-am făcut-o”

spot_img

angelina jolie photo

Angelina Jolie a vorbit din nou despre decizia ei de a apela la o serie de intervenţii chirurgicale pentru a reduce riscul de a se îmbolnăvi de cancer, după ce în 2013 a suportat o dublă mastectomie preventivă, informează nydailynews.com.

„Peste tot unde merg, fac cunoştinţă cu multe femei şi discut cu ele despre probleme de sănătate, probleme ale femeilor, precum cancer mamar şi cancer ovarian”, a declarat Angelina Jolie pentru publicaţia Entertainment Weekly. „Am vorbit şi cu bărbaţi despre sănătatea fiicelor şi soţiilor lor. Aceste discuţii mă fac să mă simt mai apropiată de oamenii care au aceleaşi probleme ca şi mine sau care şi-au pierdut părinţii din cauza cancerului sau care se gândesc să se opereze sau îşi fac griji pentru copiii lor”.

Angelina Jolie a anunţat în mod public în mai 2013, într-un editorial apărut în The New York Times, că a suportat o dublă mastectomie, după ce a aflat că este purtătoarea unei gene care creşte cu 87% riscul de a dezvolta cancer mamar şi cu 50% riscul de a dezvolta un cancer ovarian.

„Motivul pentru care am scris acel editorial a constat în faptul că încercam să comunic, să ajut şi să intru în legătură cu celelalte femei şi cu celelalte familii din lumea întreagă care treceau prin aceleaşi lucruri ca şi mine”, a subliniat Angelina Jolie.

Vedeta americană, în vârstă de 38 de ani, spune că trebuie să facă alte intervenţii chirurgicale în viitorul apropiat.

„Mai am de făcut încă o operaţie, pe care încă n-am făcut-o”, a precizat actriţa.

„Sunt foarte bucuroasă că am luat acea decizie”, a spus Jolie. „Am fost foarte norocoasă pentru că am avut nişte medici minunaţi şi foarte norocoasă pentru că m-am vindecat bine şi norocoasă că am un proiect precum «Unbroken» (al doilea film din cariera ei regizorală), că am un proiect asupra căruia să mă concentrez, care îmi impune să fiu sănătoasă şi să pot să îmi reiau munca”, a adăugat Angelina.

Actriţa americană spune că a luat acea decizie de dragul celor şase copii ai ei, după ce mama ei, Marcheline Bertrand, a murit după o luptă de şase ani cu cancerul mamar.

Potrivit presei americane, Angelina Jolie, care a apelat între timp la o procedură de reconstrucţie mamară, va trebui să aştepte până la vârsta de 40 de ani înainte de a suporta şi o intervenţie de extirpare a ovarelor.

Mama ei, Marcheline Bertrand, a murit de cancer ovarian în 2007, la vârsta de 56 de ani. Aceeaşi boală a răpus-o şi pe bunica actriţei, Lois Bertrand, la vârsta de 45 de ani, dar şi pe străbunica vedetei, Virginia Gouwens, la vârsta de 53 de ani. Debbie Martin – sora lui Marcheline, mătuşa actriţei Angelina Jolie – a murit de cancer mamar în mai 2013, la vârsta de 61 de ani.

C.A.